- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (22.01.2013, 21:03)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE finanţează cu 680 milioane de euro proiectele a peste 300 de cercetători. Niciunul dintre ei nu este din România
Proiectele a peste 300 de cercetători din 24 de ţări europene, printre care nu se numără niciunul din România, vor primi granturi în valoare totală de 680 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Cercetare (CEC).
Urmărește
444 afișări
UE finanţează cu 680 milioane de euro proiectele a peste 300 de cercetători. Niciunul dintre ei nu este din România (Imagine: Shutterstock)
Potrivit Comisiei Europene (CE), finanţarea, în valoare de până la 2,5 milioane de euro per proiect, este acordată unui număr de "302 lideri consacraţi din domeniul cercetării din 24 de ţări diferite din întreaga Europă, în cadrul celui mai recent concurs vizând prestigioasele sale granturi pentru cercetători confirmaţi cunoscute sub numele de Advanced Grants".
Finanţarea, arată sursa citată, permite acestor oameni de ştiinţă să îşi urmeze cele mai inovatoare idei la frontierele cunoaşterii, împreună cu echipele lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În cadrul acestei iniţiative vor fi sprijinite financiar proiecte ale unor cercetători din Austria, Belgia, Elveţia, Cehia, Cipru, Germania, Danemarca, Estonia, Grecia, Spania, Finlanda, Franţa, Croaţia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Olanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Slovenia şi Marea Britanie.
Cele mai multe proiecte finanţate provin din Elveţia, Germania, Franţa, Olanda şi Marea Britanie, potrivit listei cu cercetătorii selectaţi.
Printre proiectele ce beneficiază de finanţare se numără cel al unui om de ştiinţă din Franţa care va elabora, împreună cu echipa sa, noi modele care să explice anumite fenomene fizice, precum superconductivitatea. O echipă stabilită în Letonia va reuni informatica, fizica şi matematica pentru a evalua avantajele şi limitele dispozitivelor cuantice, iar un alt grant se duce la un cercetător din Italia, care va studia modul în care actorii economici îşi formează şi îşi schimbă convingerile cu privire la mediul lor şi la ceilalţi actori, prin adăugarea de caracteristici emoţionale şi psihologice la modele existente, potrivit CE.
"CEC continuă să identifice cei mai buni cercetători. Finanţarea CEC duce la realizarea unui număr tot mai mare de progrese şi descoperiri ştiinţifice, precum şi la apariţia mai multor lucrări în publicaţii ştiinţifice recunoscute. Promovarea cercetării de frontieră la cel mai înalt nivel este vitală pentru competitivitatea Europei, acesta fiind motivul pentru care am propus majorarea bugetului CEC în cadrul programului nostru «Orizont 2020»", a declarat comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn.
Potrivit CE, în cadrul acestui concurs privind granturile pentru cercetători confirmaţi, CEC a primit aproximativ 2.300 candidaturi, ceea ce reprezintă o creştere de 4,5% faţă de numărul din anul trecut.
Sursa citată mai precizează că 45% dintre propunerile selecţionate au fost în domeniul "Ştiinţe fizice şi inginerie", 37% - în "Ştiinţele vieţii", iar 18% - în domeniul "Ştiinţe sociale şi umaniste".
Beneficiarii granturilor au fost selecţionaţi pe baza unor evaluări inter pares realizate de 25 de comisii formate din oameni de ştiinţă de renume din întreaga lume.
Granturile pentru cercetătorii confirmaţi sunt atribuite unor cercetători de înalt nivel consacraţi, de orice naţionalitate sau vârstă, care sunt independenţi din punct de vedere ştiinţific şi care au rezultate de cercetare recente şi un profil ce îi identifică drept lideri în domeniul sau domeniile lor respective, potrivit Comisiei.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe