- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.03.2012, 07:35)
Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului
Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), publicat recent în revista Neurology.
Urmărește
2199 afișări
Uleiul de peşte contribuie la menţinerea tinereţii creierului (Imagine: Shutterstock)
Potrivit cercetătorilor americani, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale.
Persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega-3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire, informează dailymail.co.uk.
Concentraţia scăzută din organism de acizi omega-3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor probleme legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte.
Oamenii de ştiinţă consideră că acizii omega-3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile de la nivelul creierului şi joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală şi în regenerarea celulară.
În cadrul noului studiu, scanările cerebrale realizate pe un eşantion de 1.575 de persoane cu vârsta medie de 67 de ani au evidenţiat o rată mai mare de micşorare a creierului în cazul persoanelor cu concentraţii scăzute de acid docosahexaenoic (DHA).
DHA este un acid gras omega-3 despre care se crede că ajută celulele neuronale să comunice mai uşor între ele. Cea mai bogată sursă de DHA este uleiul de peşte, extras din ton, somon, hering, scrumbie şi sardine.
Studiul, coordonat de medicul Zaldy Tan de la Universitatea California din Los Angeles, a inclus teste de imagistică prin rezonanţă magnetică (MRI), teste de funcţionare cerebrală şi teste de detectare a acizilor graşi omega-3 în celulele sangvine.
Suplimentele alimentare ce conţin ulei de peşte sunt recomandate ca mijloc de protecţie contra infarctelor şi a sindromului morţii subite. Persoanele care mănâncă peşte cu regularitate prezintă cu 33% mai multe şanse de a supravieţui după producerea unui infarct.
Acizii omega-3 reduc riscul de producere a infarctelor prin scăderea grăsimilor sangvine, prin reducerea riscului de formare de cheaguri şi de apariţie a aritmiilor cardiace.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
CANCAN.RO
Desertul preferat al copiilor din comunism, care a reapărut în magazine. Se vinde cu 5 lei în Carrefour
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:18
-
astăzi, 12:11