- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- HOUSTON, (19.05.2009, 10:28)
Ultima ieşire pe orbită pentru revizia telescopului Hubble a fost un succes
Astronauţii de la bordul navetei spaţiale Atlantis au încheiat cu succes, luni, a cincea şi, totodată, ultima ieşire pe orbită din cadrul misiunii de reparare şi modernizare a telescopului Hubble, care a revoluţionat astronomia mondială, echipajul urmând să plece marţi spre Terra.
Urmărește
63 afișări
Ultima ieşire pe orbită pentru revizia telescopului Hubble a fost un succes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Astronauţii John Grunsfeld şi Drew Feustel au petrecut peste şase ore în spaţiu, cu o oră mai mult decât era prevăzut, pentru a echipa cu trei baterii noi acest telescop aflat pe orbita terestră de peste 19 ani, la o altitudine de circa 600 de kilometri.
Cei doi astronauţi americani au instalat şi un nou sistem de ghidare (FGS - Fine Guidance System) şi plăcuţe de oţel inoxidabil pentru a proteja exteriorul telescopului de radiaţiile solare.
Această ieşire pe orbită a fost ultima dintre cele cinci programate în timpul misiunii de 11 zile a echipajului de pe naveta Atlantis. Naveta urmează să se desprindă de Hubble marţi şi este aşteptată să aterizeze la baza spaţială din Cape Canaveral din Florida în cursul zilei de vineri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Hamas a predat Crucii Roșii primele trei ostatice. Israelul eliberează din Închisoarea Ofer 90 de palestinieni la schimb
-
Iohannis: România salută eliberarea primului grup de ostatici, între care o româncă
-
Trump organizează un miting al victoriei la Washington înainte de inaugurare
-
Statele Unite devansează China şi redevin cel mai mare partener comercial al Germaniei
Misiunea navetei Atlantis a avut ca scop prelungirea cu încă cinci ani a termenului de funcţionare al telescopului Hubble, până la lansarea pe orbită a succesorului acestuia, viitorul telescop spaţial James Webb.
În cursul zilei de duminică, alţi doi astronauţi, Mike Massimino şi Michael Good, au reuşit cea mai delicată dintre operaţiunile misiunii: repararea spectografului telescopului (STIS - Space Telescope Imaging Spectrograph).
Citește pe alephnews.ro: TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Djokovic a refuzat interviul tradițional de pe teren la Australian Open. Ce explicații a oferit sârbul după decizia luată
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Pensii cu 660 lei mai mari pentru această categorie de pensionari din România. Vezi dacă te încadrezi!
CANCAN.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cum ne întreținem inima sănătoasă? Profesorul Dragoș Vinereanu: Trebuie undeva între 30-40 de minute pe zi de un efort moderat
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe