- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (03.09.2011, 10:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Umbrelă uriaşă, magneţi şi plase. Care sunt soluţiile pentru îndepărtarea gunoiului spaţial care ne ţine blocaţi pe Terra
Cantitatea de deşeuri care orbitează în jurul Pământului este atât de mare încât va fi din ce în ce mai greu ca navele spaţiale să părăsească planeta.
Urmărește
1508 afișări
Umbrelă uriaşă, magneţi şi plase. Care sunt soluţiile pentru îndepărtarea gunoiului spaţial care ne ţine blocaţi pe Terra
Deşeurile, care practic ne ţin blocaţi pe Terra, reprezintă un risc catastofal pentru astronauţi, sateliţi şi Staţia Spaţială Internaţională, scrie dailymail.co.uk.
"Am pierdut controlul mediului înconjurător", a declarat Donald Kessler, un cercetător de la NASA.
Pe orbita Pământului se găsesc 22.000 de obiecte suficient de mari pentru a fi detectate şi numeroase altele de dimensiuni mai mici, care ar putea provoca daune navetelor spaţiale şi sateliţilor. Se estimează că există aproximativ 370.000 de bucăţi de "gunoi spaţial" pe orbita Pământului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Mai multe variante pentru a distruge sau a muta gunoiul spaţial au fost publicate recent într-un raport. Printre acestea se numără versiuni cosmice ale unor harpoane, plase, magneţi şi chiar o farfurie uriaşă sa o umbrelă care să îndepărteze bucăţile mici de deşeuri.
Ultimele rapoarte de evaluare arată că gunoaiele din jurul Pământului au atins un punct critic.
"Obiectele care sunt pe orbită vor continua să se ciocnească între ele şi vor creşte numărul de deşeuri din jurul planetei. Navetele spaţiale se vor ciocni de aceste obiecte, în consecinţă crescând numărul de deşeuri spaţiale", se arată în raport.
Din 1957, de la lansarea în spaţiu a primului obiect, Sputnik One, omenirea a poluat atmosfera planetei cu resturi de la lansările spaţiale şi sateliţi.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe