- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (13.12.2013, 13:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un al doilea cod genetic din ADN, descoperit de cercetătorii americani
Savanţii americani au descoperit un al doilea cod în structura ADN-ului ce conţine informaţii care ar trebui să prezinte într-o nouă lumină mutaţiile genetice, conceptul de sănătate şi dezvoltarea bolilor, afirmă autorii unui studiu publicat joi.
Urmărește
2564 afișări
Un al doilea cod genetic din ADN, descoperit de cercetătorii americani (Imagine: Shutterstock)
După ce codul genetic a fost descifrat în anii '60, cercetătorii credeau că ADN-ul - acidul dezoxiribonucleic - celular conţinea doar informaţiile necesare pentru producerea proteinelor din organism.
De fapt, genomul utilizează codul genetic pentru a scrie două limbaje separate, simultan: unul permite fabricarea proteinelor, iar celălalt dă instrucţiuni celulelor pentru a determina controlul asupra diverselor gene, a explicat medicul John Stamatoyannopoulos, profesor de genomică la Universitatea Washington, unul dintre autorii acestei descoperiri, prezentată într-un studiu publicat în revista ştiinţifică americană Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
"Timp de peste 40 de ani s-a crezut că schimbările ADN-ului ce afectează codul genetic nu au niciun impact asupra producţiei de proteine. Această descoperire dezvăluie că ADN-ul este o maşină incredibil de puternică ce stochează informaţia şi pe care natura a exploatat-o pe deplin şi de o manieră neaşteptată", a spus John Stamatoyannopoulos.
Cele două coduri din ADN au evoluat în strânsă legătură unul cu celălalt, precizează autorii studiului.
Codul care controlează instrucţiunile genetice pare să contribuie la stabilizarea anumitor caracteristici benefice ale proteinelor şi influenţează maniera în care acestea sunt produse.
Noua descoperire are implicaţii majore asupra felului în care oamenii de ştiinţă şi medicii interpretează genomul unui bolnav, oferind noi perspective în domeniul diagnosticării şi al tratamentului unor boli.
Studiul a fost realizat în cadrul unui proiect internaţional intitulat "Enciclopedia elementelor funcţionale ale genomului uman" (ENCODE) şi finanţat de Institutul american de cercetări asupra genomului. Prin proiectul ENCODE, cercetătorii vor să descopere locul şi felul în care codurile asociate funcţiilor biologice sunt stocate în genom.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe