- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.08.2010, 12:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un analgezic puternic, obţinut din veninul melcilor de mare
Oamenii de ştiinţă au produs un nou analgezic, deosebit de puternic, obţinut dintr-o substanţă prezentă în veninul folosit de melcii de mare pentru a-şi imobiliza prada, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
244 afișări
Un analgezic puternic, obţinut din veninul melcilor de mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Noul analgezic este la fel de eficient ca morfina pentru a atenua cele mai severe forme ale durerii, fără să prezinte însă riscul de a produce dependenţă.
Melcii de mare Conus produc o salivă ce conţine o doză mortală de peptide toxice care le ajută pe aceste moluşte cu deplasare înceată să îşi prindă prada. Aceşti melci injectează veninul în corpul victimei cu ajutorul unui dinte în formă de ac.
Oamenii de ştiinţă au transformat în trecut una dintre aceste peptide într-un analgezic ce poate fi utilizat pe pacienţi umani, însă substanţa trebuie injectată în măduva spinării, impunând astfel o limitare a domeniilor ei de aplicabilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Recent, însă, cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland au reuşit să producă un analgezic ce poate fi administrat pe cale orală.
Substanţa în cauză a fost capabilă să reducă forme severe ale durerii, la şoareci, putând fi administrată în doze mai mici decât dozele de substanţe active din medicamentele existente pe piaţă, potrivit unui studiu publicat în Chemical & Engineering News.
Peptidele au fost mult timp considerate medicamente slabe, deoarece aceste substanţe nu puteau rămâne în formă stabilă şi nu puteau fi administrate pe cale orală.
Cercetătorii australieni au descoperit însă o metodă prin care au stabilizat lanţul de peptide, iar noul medicament are, în opinia oamenilor de ştiinţă, potenţialul de a revoluţiona tratamentul administrat pacienţilor care se confruntă cu dureri severe.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe