- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (08.08.2010, 12:50)
Un analgezic puternic, obţinut din veninul melcilor de mare
Oamenii de ştiinţă au produs un nou analgezic, deosebit de puternic, obţinut dintr-o substanţă prezentă în veninul folosit de melcii de mare pentru a-şi imobiliza prada, informează dailymail.co.uk.
Urmărește
244 afișări
Un analgezic puternic, obţinut din veninul melcilor de mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Noul analgezic este la fel de eficient ca morfina pentru a atenua cele mai severe forme ale durerii, fără să prezinte însă riscul de a produce dependenţă.
Melcii de mare Conus produc o salivă ce conţine o doză mortală de peptide toxice care le ajută pe aceste moluşte cu deplasare înceată să îşi prindă prada. Aceşti melci injectează veninul în corpul victimei cu ajutorul unui dinte în formă de ac.
Oamenii de ştiinţă au transformat în trecut una dintre aceste peptide într-un analgezic ce poate fi utilizat pe pacienţi umani, însă substanţa trebuie injectată în măduva spinării, impunând astfel o limitare a domeniilor ei de aplicabilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Recent, însă, cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland au reuşit să producă un analgezic ce poate fi administrat pe cale orală.
Substanţa în cauză a fost capabilă să reducă forme severe ale durerii, la şoareci, putând fi administrată în doze mai mici decât dozele de substanţe active din medicamentele existente pe piaţă, potrivit unui studiu publicat în Chemical & Engineering News.
Peptidele au fost mult timp considerate medicamente slabe, deoarece aceste substanţe nu puteau rămâne în formă stabilă şi nu puteau fi administrate pe cale orală.
Cercetătorii australieni au descoperit însă o metodă prin care au stabilizat lanţul de peptide, iar noul medicament are, în opinia oamenilor de ştiinţă, potenţialul de a revoluţiona tratamentul administrat pacienţilor care se confruntă cu dureri severe.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
-
astăzi, 15:44
Cseke Attila, despre demiterea lui Klaus Iohannis: În 35 de ani încă nu am demis niciun preşedinte