- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.10.2013, 13:31)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un ASTEROID URIAŞ cu forţa a 2.500 de bombe nucleare ar putea să lovească Terra în 2032
Un asteroid uriaş care ar putea să lovească Terra în 2032, cu puterea a 2.500 de bombe nuclare, a fost descoperit de o echipă de astronomi ucraineni.
Urmărește
8488 afișări
Un ASTEROID URIAŞ cu forţa a 2.500 de bombe nucleare ar putea să lovească Terra în 2032 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Lumea, aşa cum o ştim, s-a putea sfârşi pe 26 august 2032", afirmă autorii acestui articol apărut pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail.
Un asteroid cu un diametru de 396 de metri se îndreaptă spre Terra şi ar putea să lovească planeta noastră cu o forţă echivalentă cu aceea degajată de 2.500 de bombe nucleare, au anunţat astronomii ucraineni.
Specialiştii de la Observatorul astronomic din Crimeea au descoperit acest asteroid, denumit 2013 TV135, la sfârşitul săptămânii trecute, iar comunitatea ştiinţifică a anunţat că acest corp ceresc este unul dintre cei mai periculoşi doi asteroizi descoperiţi vreodată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Oamenii de ştiinţă consideră însă că riscul ca 2013 TV135 să lovească Terra este destul de mic - 1 la 63.000 -, ceea ce înseamnă că viaţa de pe planeta noastră să aibă o şansă de 99,9984% de a-şi continua cursul obişnuit şi după anul 2032.
Impactul cu un astfel de asteroid a putea distruge o suprafaţă de peste 260.000 de kilometri pătraţi şi ar putea schimba clima de pe Terra pentru mulţi ani.
Prin comparaţie, şansa de a câştiga premiul cel mare la loteria MegaMillions este de 1 la 176 milioane.
Dacă asteroidul nu se va ciocni de Terra, este foarte probabil ca el să treacă foarte aproape de planeta noastră - la o distanţă de 1,6 milioane de kilometri, afirmă agenţia de presă rusă RIA Novosti.
Din această cauză, NASA a inclus asteroidul în categoria corpurilor cereşti "potenţial riscante".
Totodată, oamenii de ştiinţă au alocat acestui asteroid cel mai mare scor de periculozitate - 1 - pe Scara Torino care are valori de la 1 la 10. Un singur alt asteroid a primit scorul 1. Riscurile pentru toţi ceilalţi asteroizi monitorizaţi în prezent sunt neglijabile şi au primit nota 0.
Efectele pe care le-ar avea impactul cu asteroidul 2013 TV135 vor fi catastrofale, mai ales dacă asteroidul va cădea într-o zonă populată.
Totuşi, acest asteroid este mult mai mic decât corpul ceresc care a lovit Pământul şi a cauzat dispariţia dinozaurilor în urmă cu 65 milioane de ani. Cercetătorii au estimat că acel asteroid avea un diametru de 9,6 kilometri.
După ce savanţii ucraineni au descoperit asteroidul, săptămâna trecută, astronomii de la observatoare din Spania, Italia şi Rusia (Siberia) au confirmat existenţa lui 2013 TV135.
Asteroidul se va apropia de Terra mai întâi în 2024, permiţând astfel oamenilor de ştiinţă să îi examineze mai bine orbita şi să calculeze cu un grad mai mare de acurateţe coordonatele eventualei zone de impact.
În prezent, asteroidul 2007 VK184 este considerat corpul ceresc care prezintă cel mai mare risc de impact cu Terra. Acest asteroid cu un diametru de 128 de metri are o probabilitate de 1 la 2.700 de a se ciocni cu planeta noastră în anul 2048. El a fost primul asteroid care a primit nota 1 pe Scara Torino.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe