- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (16.07.2013, 18:01)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un astronaut şi-a întrerupt misiunea pe orbită, din cauza acumulării de apă în casca sa
Un astronaut italian de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost nevoit să întrerupă de urgenţă o misiune pe orbită, marţi, din cauza unei acumulări de apă la nivelul căştii costumului său, a anunţat NASA, citată de AFP.
Urmărește
418 afișări
Un astronaut şi-a întrerupt misiunea pe orbită, din cauza acumulării de apă în casca sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"După ceva mai mult de o oră în spaţiu, Luca Parmitano, de la Agenţia Spaţială Europeană, a anunţat că o anumită cantitate de apă pluteşte în spatele capului său, în interiorul căştii sale de cosmonaut", a anunţat NASA într-un comunicat.
Luca Parmitano şi astronautul american Chris Cassidy, care îl însoţea în spaţiu, şi-au întrerupt imediat misiunea şi au revenit pe ISS, în jurul orei 13.29 GMT, potrivit postului de televiziune al NASA.
Membrii echipajului de pe ISS i-au scos imediat casca de la costumul de astronaut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Chris Cassidy a declarat că Luca Parmitano se simte bine.
Cauzele incidentului au rămas pentru moment necunoscute.
"Niciunul dintre cei doi astronauţi nu s-a aflat cu adevărat în pericol pe parcursul misiunii", a declarat comentatorul postului de televiziune al NASA, adăugând că originea acelei acumulări de apă "nu este uşor de identificat".
Obiectivul acelei ieşiri pe orbită, a doua dintre cele două prevăzute în această lună, consta în pregătirea ISS pentru sosirea noului modul rusesc şi pentru a efectua câteva reparaţii.
Ieşirea pe orbită a durat o oră şi 32 de minute, a precizat NASA. Iniţial, această misiune avea programată o durată de şase ore şi 15 minute.
Luca Parmitano, primul astronaut italian care a efectuat o ieşire pe orbită, efectua în cadrul acestei misiuni cea de-a doua ieşire în spaţiu din cariera lui de cosmonaut.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe