Un cercetător american a inventat un ciment special, care nu îngheaţă

Un cercetător al Universităţii din Nebraska-Lincoln a inventat un ciment special, care nu îngheaţă, materialul putând fi folosit la construriea unor şosele pe a căror suprafaţă apa nu se poate solidifica, conform Descoperă, care citează sciencealert.com.

Urmărește
1325 afișări
Imaginea articolului Un cercetător american a inventat un ciment special, care nu îngheaţă

Un cercetător american a inventat un ciment special, care nu îngheaţă

Deşi are o compoziţie asemănătoare cu cea a unui ciment obişnuit, noul produs foloseşte electricitatea pentru a topi zăpada sau gheaţa care se poate depune pe suprafaţa sa.

Spre deosebire de materialul de construcţie, care se găseşte în mod normal în comerţ, acesta conţine aşchii de oţel şi particule de carbon. Acestea dau compoziţiei conductibilitatea electrică, care, deşi când este acţionată, topeşte apa îngheţată, nu produce riscuri asupra celui care atinge betonul.

Ideea aparţine inginerului Chris Tuan şi a stârnit deja interesul Administraţiei Aviaţiei Americane, care doreşte să utilizeze cimentul pentru a asfalta pistele aeroporturilor.

"Spre surprinderea mea, autorităţile nu doresc să folosească produsul la construirea de autostrăzi. De fapt, se doreşte ca cimentul să fie folosit pentru asfaltarea piestelor aeroporturilor. Se consideră, astfel, că, prin încălzirea betonului, pistele vor fi curate în permanenţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista incidente legate de factorii meteorologici", a declarat inventatorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici