- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.06.2015, 15:14)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un chirurg susţine că a realizat peste 1.000 de transplanturi de cap – VIDEO
Un medic chirurg din China susţine că a realizat peste 1.000 de transplanturi de cap la şoareci şi urmează să încerce procedura pe maimuţe, în speranţa că această operaţie va putea deveni o opţiune viabilă pentru oameni în viitor.
Urmărește
2008 afișări
Un chirurg susţine că a realizat peste 1.000 de transplanturi de cap (Imagine: Hepta)
Medicul chirurg Xiaoping Ren, în vârstă de 53 de ani, a efectuat cu succes prima sa intervenţie de acest gen în Iulie 2013, când, la finalul a zece ore petrecute deasupra mesei de operaţie, un cobai negru cu un cap nou maro a început să respire pe cont propriu şi, ulterior, a deschis ochii.
De atunci şi până în prezent, medicul şi echipa sa de la Universitatea Medicală din Harbin, China, au realizat alte o mie de transplanturi de cap la şoareci, testând diferite metode de a-i ajuta pe aceştia să supravieţuiască mai mult de o zi, actualul record al echipei, notează The Wall Street Journal.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Xiaoping Ren plănuieşte acum să încerce aceeaşi procedură pe maimuţe, „sperând să creeze prima primată cu un cap transplantat care să poată trăi fără aparate, măcar pentru scurt timp”, conform sursei citate. Prima intervenţie de acest fel ar urma să aibă loc în cursul acestei veri.
În ciuda rezultatelor înregistrate până în prezent, medicul chinez susţine că „nu se simte pregătit încă să efectueze un transplant de cap uman”, dar că, dacă astfel de intervenţii ar putea fi perfecţionate, ar putea ajuta cândva pacienţii care au creierul perfect sănătos, însă trupul paralizat sau măcinat de diverse maladii.
Nu la fel de sceptici se arată, însă, alţi colegi de breaslă ai chirurgului chinez. Un chirurg italian anunţa, la începutul anului, că ar putea realiza primul transplant uman de cap/corp din lume, peste doi ani, iar această intervenţie chirurgicală va costa aproximativ 10,2 milioane de euro.
Controversele din jurul unor astfel de intervenţii chirurgicale, ale căror autori sunt supranumiţi „Dr. Frankenstein”, nu sunt însă deloc puţine. Deşi a studiat şi practicat medicina mai bine de 15 ani în Statele Unite, medicul Xiaoping Ren a decis în urmă cu trei ani să revină în oraşul său natal din China pentru a-şi continua cercetările, care în SUA ar fi întâmpinat obstacole atât de natură financiară, cât şi etică.
Un alt motiv care a stat la baza deciziei de a reveni în ţară îl reprezintă investiţiile şi susţinerea pe care guvernul chinez le oferă pentru cercetările medicale, în cazul echipei coordonate de Xiaoping Ren, fondurile primite ridicându-se la circa 1,6 milioane de dolari.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe