- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (31.03.2011, 16:43)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un "cocteil" de medicamente, promiţător în lupta contra hepatitei C
Un "cocteil" format din trei medicamente, dintre care unul a fost lansat recent pe piaţă - boceprevir -, s-a dovedit a fi mult mai eficient în comparaţie cu terapiile actuale utilizate contra hepatitei C, maladie virală cronică a ficatului care poate evolua în cancer, potrivit unui studiu american.
Urmărește
384 afișări
Un "cocteil" de medicamente, promiţător în lupta contra hepatitei C (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
"Acest studiu prezintă o descoperire remarcabilă. Ea are potenţialul de a ne conduce către vindecarea persoanelor care suferă de hepatita C şi care nu răspund la terapiile existente", a declarat medicul Stuart Gordon, unul dintre conducătorii secţiei de hepatologie de la spitalul Henry Ford din Detroit, coautor al studiului, citat de AFP.
"Astfel, vom dispune în curând de un nou tratament standard pentru bolnavii suferind de hepatita C", a adăugat Stuart Gordon, considerând că acest studiu deschide drumul către "o nouă eră în procesul de fabricare de antivirale pentru a trata hepatita C", o maladie împotriva căreia nu există încă un vaccin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Rezultatele acestui studiu clinic au fost publicate în New England Journal of Medicine.
În cadrul acestui studiu, medicii au tratat peste 1.000 de pacienţi, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite şi în Canada, folosind terapia utilizată la ora actuală, ce constă într-o combinaţie de peginterferon şi ribavirin, timp de patru săptămâni.
Pacienţii din grupul de control au continuat timp de 44 de săptămâni să primească doar peginterferon şi ribavirin, iar pacienţii din al doilea grup au primit în plus boceprevir, timp de 32 de săptămâni.
Un al treilea grup a primit acelaşi tratament triterapeutic însă pentru o perioadă de 44 de săptămâni.
Participanţii din cele două grupuri tratate cu boceprevir au prezentat rate semnificativ mai mari de reacţii virusologice susţinute - o stare caracterizată de dispariţia urmelor virusului din sângele pacienţilor.
Aceste rate au fost de 59% şi de 66% în grupurile 2 şi 3, respectiv de 21% în grupul de control.
La pacienţii pentru care virusul hepatitei C nu mai era detectabil după opt săptămâni de tratament, rata de reacţie virusologică a ajuns la 86% după 32 de săptămâni de triterapie (boceprevir, peginterferon şi ribavirin) şi de 88% după 88 de săptămâni.
O reacţie virusologică susţinută se traduce în general prin eradicarea durabilă a virusului sau chiar prin vindecarea completă a pacientului.
Boceprevir este o moleculă produsă de laboratoarele Merck, care neutralizează proteaza virusului hepatitei C, o enzimă implicată în procesul de multiplicare a virusului. Boceprevir face parte dintr-o nouă clasă de medicamente antivirale care ţintesc în special această funcţie a patogenului şi care fac deja obiectul unei proceduri prioritare de aprobare pentru a putea fi lansate pe piaţă de către FDA, agenţia americană pentru medicamente şi produse alimentare.
Cel puţin 3,2 milioane de americani sunt infectaţi cu virusul hepatitei C, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Reprezentanţii CDC estimează că peste 12.000 de persoane mor în fiecare an în Statele Unite din cauza maladiilor hepatice şi a cancerului de ficat, asociat cu hepatita C.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe