- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (31.03.2011, 16:43)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un "cocteil" de medicamente, promiţător în lupta contra hepatitei C
Un "cocteil" format din trei medicamente, dintre care unul a fost lansat recent pe piaţă - boceprevir -, s-a dovedit a fi mult mai eficient în comparaţie cu terapiile actuale utilizate contra hepatitei C, maladie virală cronică a ficatului care poate evolua în cancer, potrivit unui studiu american.
Urmărește
384 afișări
Un "cocteil" de medicamente, promiţător în lupta contra hepatitei C (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
"Acest studiu prezintă o descoperire remarcabilă. Ea are potenţialul de a ne conduce către vindecarea persoanelor care suferă de hepatita C şi care nu răspund la terapiile existente", a declarat medicul Stuart Gordon, unul dintre conducătorii secţiei de hepatologie de la spitalul Henry Ford din Detroit, coautor al studiului, citat de AFP.
"Astfel, vom dispune în curând de un nou tratament standard pentru bolnavii suferind de hepatita C", a adăugat Stuart Gordon, considerând că acest studiu deschide drumul către "o nouă eră în procesul de fabricare de antivirale pentru a trata hepatita C", o maladie împotriva căreia nu există încă un vaccin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Rezultatele acestui studiu clinic au fost publicate în New England Journal of Medicine.
În cadrul acestui studiu, medicii au tratat peste 1.000 de pacienţi, în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite şi în Canada, folosind terapia utilizată la ora actuală, ce constă într-o combinaţie de peginterferon şi ribavirin, timp de patru săptămâni.
Pacienţii din grupul de control au continuat timp de 44 de săptămâni să primească doar peginterferon şi ribavirin, iar pacienţii din al doilea grup au primit în plus boceprevir, timp de 32 de săptămâni.
Un al treilea grup a primit acelaşi tratament triterapeutic însă pentru o perioadă de 44 de săptămâni.
Participanţii din cele două grupuri tratate cu boceprevir au prezentat rate semnificativ mai mari de reacţii virusologice susţinute - o stare caracterizată de dispariţia urmelor virusului din sângele pacienţilor.
Aceste rate au fost de 59% şi de 66% în grupurile 2 şi 3, respectiv de 21% în grupul de control.
La pacienţii pentru care virusul hepatitei C nu mai era detectabil după opt săptămâni de tratament, rata de reacţie virusologică a ajuns la 86% după 32 de săptămâni de triterapie (boceprevir, peginterferon şi ribavirin) şi de 88% după 88 de săptămâni.
O reacţie virusologică susţinută se traduce în general prin eradicarea durabilă a virusului sau chiar prin vindecarea completă a pacientului.
Boceprevir este o moleculă produsă de laboratoarele Merck, care neutralizează proteaza virusului hepatitei C, o enzimă implicată în procesul de multiplicare a virusului. Boceprevir face parte dintr-o nouă clasă de medicamente antivirale care ţintesc în special această funcţie a patogenului şi care fac deja obiectul unei proceduri prioritare de aprobare pentru a putea fi lansate pe piaţă de către FDA, agenţia americană pentru medicamente şi produse alimentare.
Cel puţin 3,2 milioane de americani sunt infectaţi cu virusul hepatitei C, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Reprezentanţii CDC estimează că peste 12.000 de persoane mor în fiecare an în Statele Unite din cauza maladiilor hepatice şi a cancerului de ficat, asociat cu hepatita C.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe