- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BOSTON, (10.04.2014, 15:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un "comutator genetic" ce ar putea combate obezitatea, descoperit de cercetătorii americani
O proteină care acţionează ca un "comutator genetic" asupra metabolismului, putând astfel să combată eficient obezitatea, a fost descoperită de cercetătorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) din oraşul american Boston.
Urmărește
226 afișări
Un "comutator genetic" ce ar putea combate obezitatea, descoperit de cercetătorii americani (Imagine: Shutterstock)
Oamenii de ştiinţă americani afirmă că au făcut o descoperire majoră în lupta contra obezităţii: ei au descoperit un "comutator-genetic" care controlează metabolismul. Astfel, într-un test realizat pe şoareci, ei au identificat o nouă proteină care controlează metabolismul şi au folosit-o pentru a reduce considerabil riscul de apariţie a obezităţii şi a diabetului, informează dailymail.co.uk.
Prin manipularea procesului biochimic care stă la baza abilităţii celulelor de "a arde" energie, cercetătorii americani sunt de părere că vor putea în curând să dezvolte noi terapii care le vor ajuta pe persoanele obeze să slăbească eficient.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Studiul cercetătorilor de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston a fost publicat în numărul din 10 aprilie al revistei Nature.
Prin reducerea cantităţilor de proteină nicotinamidă N-metiltransferază (NNMT) din grăsimi şi din ficat dezvoltarea diabetului şi a obezităţii este redusă considerabil.
"Graţie acestei descoperiri, acum deţinem o metodă de manipulare a metabolismului care ar putea accelera producţia de energie şi ar putea conduce la pierderea în greutate", a declarat Barbara Kahn, coordonatoarea studiului.
Studiul a analizat un mecanism biochimic specific, cunoscut sub denumirea de "ciclu futil", în cadrul căruia reacţiile celulare sunt accelerate, iar organismul generează astfel mai multă energie.
"Ştim cu toţii anumiţi oameni care par că pot să mănânce absolut tot ce vor şi să nu se îngraşe deloc. O parte din acest control natural al greutăţii se datorează metabolismului celular - rata înăscută a organismului de a arde energie. Ciclul futil este o metodă de accelerare a folosirii energiei în celule", a spus aceeaşi cercetătoare.
Savanţii americani au folosit, de asemenea, o altă tehnică, utilizată deja cu succes în tratarea altor boli umane şi, din acest motiv, consideră că noua lor metodă va putea fi folosită în curând pe piaţă.
"Descoperirea noastră este deosebit de interesantă, întrucât tehnologia antisens oligonucleotidă (ASO) pe care am utilizat-o pentru a inhiba gena NNMT în studiul nostru este deja folosită în tratamentul altor boli ale oamenilor", a adăugat Barbara Kahn.
Tehnologia ASO a fost deja aprobată de Food and Drug Administration (FDA) în tratamentul contra cauzelor genetice ce generează cantităţi mari de colesterol şi hiperlipidimie, ca şi în tratamentul contra infecţiilor oculare virale.
NNMT este o enzimă care procesează vitamina B3 şi a fost asociată cu anumite tipuri de cancer şi maladia Alzheimer, a precizat Qin Yang, cercetător la BIDMC şi profesor la Universitatea Harvard, coautor al studiului.
"Acum, am identificat un rol cu totul nou pe care această enzimă îl are asupra ţesuturilor de grăsime - ea regularizează metabolismul energiei", a adăugat acelaşi cercetător.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe