- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.05.2016, 11:37)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un implant din titan ajută pacienţii mutilaţi de un anumit tip de cancer - FOTO
Sute de pacienţi care suferă de tumori ale maxilarului pot fi salvaţi de o intervenţie care nu va mai fi nici complicată şi nici desfigurantă, şi anume un implant de titan ce poate scuti pacienţii de mutilare facială, fiind introdus prin incizii mici, în apropiere de ureche şi sub bărbie.
Urmărește
427 afișări
Un implant din titan ajută pacienţii mutilaţi de un anumit tip de cancer (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)
Potrivit Descoperă, până în prezent, procedura tradiţională a implicat îndepărtarea părţii afectate a maxilarului, printr-o incizie în partea laterală a feţei, iar reconstrucţia părţii lipsă să făcea dintr-o bucată de os prelevată de la şold sau picior.
Această procedură lasă cicatrici mari şi necesită cel puţin două nopţi în terapie intensivă, urmate de o internare în spital de minimum două săptămâni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Noua abordare, ”minim invazivă”, a însemnat pentru unii pacienţi plecarea din spital chiar a doua zi.
Chirurgul consultant maxilofacial, Luke Cascarini, este un pionier în realizarea acestei proceduri la Spitalul Guy şi Sfântul Thomas din Londra.
"Una dintre cele mai mari provocări în ce priveşte tumorile în acest domeniu este grija că în timp ce pacientul se vindecă acesta ar putea rămâne desfigurat, ceea ce poate cauza probleme psihologice. Cicatricile vizibile pot avea un impact foarte mare, dacă le putem evita ar trebui să facem acest lucru", a declarat Luke Cascarini.
Cascarini a operat până în prezent patru pacienţi, utilizând noua tehnică.
În cazul tumorilor maxilarului, există în general două tipuri: tumori secundare (cancerul a început în altă parte şi s-a răspândit la nivelul maxilarului) sau, în cazuri mai rare, tumoarea îşi are originea în osul maxilarului în sine.
Intervenţia chirurgicală existentă implică un număr de 8-10 operaţii complicate pentru a îndepărta partea afectată a maxilarului. Pacienţii au nevoie apoi de radioterapie pentru a preveni răspândirea cancerului.
Noua operaţiune se desfăşoară în mai multe etape, pe o perioadă de trei luni. Operaţia prevede două mici incizii făcute chiar în faţa urechii şi sub bărbie, iar implantul de titan este ţinut în loc cu şuruburi.
Fiecare etapă a operaţiei poate dura mai puţin de două ore, iar pacienţii pot merge acasă chiar a doua zi.
"Niciodată nu s-ar obţine acelaşi grad de precizie folosind o bucată de os de la şold sau picior", spune Cascarini despre noua procedură.
Printre pacienţii lui Cascarini este Richa Thapa în vârstă de 28 de ani, care suferă din cauza unei pierderi a unei părţi a obrazului şi a şase dinţi după ce a fost diagnosticat cu o tumoare a maxilarului în 2014.
"Am fost în stare de şoc", a declarat absolventul în afaceri de la Middlesex.
"Gândul la o cicatrice mare după intervenţiile chirurgicale convenţionale şi modul în care faţa mea ar arăta după aceea m-a îngrijorat într-adevăr", a declarat Richa Thapa.
NHS a finanţat pentru Richa o intervenţie chirurgicală anul trecut.
"Este o bucată de metal în locul vechiului meu os de la maxilar, dar nici nu ai spune. Mă simt recunoscător că a dispărut cancerul şi că am rămas fără nici o desfigurare", a adăugat Richa.
Implantul costă aproximativ 10.000 de euro şi este semnificativ mai ieftin decât intervenţiile chirurgicale şi îngrijirile maxilarului înlocuit convenţional, care costă în jur de 32.000 de euro. Cascarini speră că implantul va fi făcut într-o zi cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Sportul previne apariţia bolilor de memorie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe