- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.11.2009, 16:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un implant subcutanat, capabil să atace şi să distrugă tumorile canceroase
Un disc de plastic implantat sub piele "instruieşte" sistemul imunitar al organismului, făcându-l capabil să atace şi să distrugă celulele canceroase, informează bbc.co.uk.
Urmărește
264 afișări
Un implant subcutanat, capabil să atace şi să distrugă tumorile canceroase
Acesta este primul "vaccin anticancer", realizat sub forma unui implant de plastic care poate să distrugă tumorile, au declarat cercetătorii de la Universitatea Harvard, autorii studiului.
Dispozitivul atrage anumite celule ale sistemului imunitar şi le "descrie" acestora felul în care arată tumorile în cauză.
Celulele canceroase reuşesc să păcălească sistemul imunitar al pacienţilor deoarece organismul acestora nu le mai recunoaşte ca fiind de natură "străină".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ideea obţinerii unui vaccin care să declanşeze un atac imunitar împotriva tumorilor nu este deloc nouă, versiuni ale ei fiind testate în diverse clinici medicale din lume. Însă cele mai multe dintre aceste tehnici s-au bazat pe extragerea din organismul bolnav a unor celule imunitare, reprogramarea lor în laborator pentru a recunoaşte un anumit tip de cancer şi reintroducerea lor în organism.
În acest studiu, cercetătorii au conceput un disc de plastic cu diametrul de opt milimetri care eliberează în organism anumite substanţe care atrag un anumit tip specific de celule imunitare, denumite celule dendritice.
Celulele imunitare pot intra în acest disc de plastic, care este implantat la mică adâncime sub piele. Odată intrate, ele sunt expuse la acţiunea unor proteine care se găsesc la suprafaţa celulelor canceroase.
Încărcate cu această informaţie genetică, celulele dendritice ies din discul de plastic şi se deplasează către nodulii limfatici, unde transmit unui alt tip de celule imunitare - celulele de tip T - comanda de a începe "urmărirea" şi distrugerea celulelor canceroase.
Studiul, publicat în revista Science Translational Medicine, a fost realizat pe şoareci suferind de cancer de piele. Dispozitivul implantat a condus la eliminarea tumorilor. Oamenii de ştiinţă speră că un astfel de implat va putea fi folosit, în viitor, şi pe pacienţi umani, împreună cu tratamentele actuale împotriva cancerului - radioterapie, chimioterapie sau operaţii de extirpare.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe