Un joc video ar putea revoluţiona diagnosticarea autismului cu o rată de succes de 80%

O nouă metodă de diagnosticare a autismului, bazată pe un joc video care urmăreşte mişcările corpului, s-a dovedit capabilă să identifice copiii cu autism într-o proporţie de 80%.

Urmărește
876 afișări
Imaginea articolului Un joc video ar putea revoluţiona diagnosticarea autismului cu o rată de succes de 80%

Sistemul, numit Computerized Assessment of Motor Imitation (CAMI), poate face diferenţa şi între copiii cu autism şi cei cu ADHD, cu o acurateţe de 70%.

În cadrul jocului, copilul trebuie să imite timp de un minut mişcările unui personaj digital care dansează. Două camere video - una în faţă şi una în spate - înregistrează mişcările copilului, iar sistemul CAMI acordă un scor de imitaţie între 0 (nicio imitaţie) şi 1 (imitaţie perfectă).

Studiul, publicat în British Journal of Psychiatry, a fost făcut pe un grup de 183 de copii cu vârste între 7 şi 13 ani, dintre care 21 de copii diagnosticaţi doar cu autism, 35 de copii diagnosticaţi doar cu ADHD, 63 de copii cu ambele diagnostice şi 65 de copii fără niciun diagnostic.

„CAMI este cu adevărat incitant prin simplitatea sa", explică Bahar Tunçgenç, cercetător în psihologie la Universitatea Nottingham Trent.

„Jocurile video sunt deja foarte populare. Este distractiv pentru copii şi oferă rezultate rapide, uşor de interpretat de către medici. Sper ca CAMI să fie folosit în viitor în toate clinicile".

Cercetătorii au observat că scorurile scăzute la CAMI au fost strâns legate de simptomele de autism, în special de dificultăţile de interacţiune socială şi comportamentele repetitive. În schimb, aceste scoruri nu au avut legătură cu trăsăturile ADHD sau cu abilităţile motorii generale.

Studiul a fost publicat în British Journal of Psychiatry.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici