Un kilogram de roşii din 2010, echivalentul unei tomate din 1990

Ca să primească cantitatea necesară de substanţe nutritive, un român trebuie să mănânce un kilogram de roşii pentru a obţine beneficiile pe care în urmă cu 20 de ani le obţinea dintr-o singură tomată, spune pentru Gândul prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Urmărește
59 afișări
Imaginea articolului Un kilogram de roşii din 2010, echivalentul unei tomate din 1990

Un kilogram de roşii din 2010, echivalentul unei tomate din 1990 (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi, pentru ca organismul să beneficieze de aceeaşi cantitate de substanţe nutritive trebuie să mărim cantitatea de fructe sau legume pe care o mâncăm. De exemplu, înainte mâncam o roşie şi era suficient, astăzi trebuie să mâncăm un kilogram pentru ca organismul să primească aceeaşi cantitate de vitamine şi minerale", precizează prof. dr. Mencinicopschi.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, alimentele au început să îşi piardă din proprietăţile avute în urmă cu 20 de ani. "Acest fenomen nu se întâmplă numai la noi în România, ci la nivel global", precizează biologul Livia Nena. Ea spune că agricultura tehnologizată practicată în secolul XXI a dus la creşterea numărului de cancere de colon, a bolilor de stomac şi de ficat.

Citeşte mai multe despre agricultura tehnologizată pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici