- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (18.08.2009, 20:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un medicament folosit în tratarea hipertensiunii, eficient şi împotriva sclerozei în plăci
Un medicament folosit în tratarea hipertensiunii arteriale este eficient şi în tratarea sclerozei în plăci, putând să împiedice sau chiar să inverseze efectele maladiei, caracterizată prin paralizia muşchilor, potrivit unui studiu american publicat în Proceedings of the National Academy of Science.
Urmărește
526 afișări
Un medicament folosit în tratarea hipertensiunii, eficient şi împotriva sclerozei în plăci (Imagine: Mediafax Foto)
AFP informează că cercetătorii americani au provocat unor şoareci de laborator leziuni cerebrale similare celor care sunt produse de scleroza în plăci la oameni. Câţiva dintre aceşti şoareci au fost trataţi apoi cu Lisinopril, un medicament folosit în tratarea hipertensiunii arteriale, conceput de compania farmaceutică americană Merck şi comercializat sub denumirea de Prinivil.
Medicamentul a stimulat formarea celulelor imunitare numite leucocite T. Aceste celule au împiedicat, în cazul şoarecilor de laborator, la fel cum se întâmplă şi în cazul oamenilor, declanşarea maladiilor autoimunitare, care determină sistemul imunitar să atace celulele şi ţesuturile sănătoase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Animalele tratate cu Lisinopril nu au prezentat simptomele sclerozei în plăci, iar şoarecii deja paralizaţi au cunoscut o ameliorare rapidă a stării lor generale, iar paralizia a dispărut rapid, a explicat Lawrence Steinman, profesor de neurologie la Facultatea de medicină din cadrul Universităţii Stanford din California, autorul acestui studiu.
În opinia acestuia, rezultatele încurajatoare ale acestui studiu sugerează că medicamentul Lisinopril ar putea avea acelaşi efect asupra oamenilor suferind de scleroză în plăci sau chiar de alte maladii autoimunitare. Testele clinice vor debuta în 2010.
Scleroza în plăci este caracterizată prin distrugerea progresivă a tecii protectoare a celulelor nervoase din creier şi din măduva spinării, care joacă un rol esenţial în transmiterea prin semnale electrice a influxurilor nervoase către muşchi.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe