- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.04.2013, 18:26)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un medicament utilizat frecvent contra aritmiei cardiace creşte riscul de cancer
Amiodarona, un medicament folosit frecvent contra aritmiei cardiace, creşte riscul de cancer, mai ales la bărbaţi şi la pacienţii care primesc doze mari din acest tratament, potrivit unui studiu publicat în revista americană Cancer.
Urmărește
796 afișări
Un medicament utilizat frecvent contra aritmiei cardiace creşte riscul de cancer (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Ţinând cont de faptul că acest medicament se dizolvă în grăsimile din organism şi se descompune foarte lent, cantităţi mari de substanţă activă se pot acumula în ţesuturi, după o utilizare îndelungată, au explicat cercetătorii de la Taipei Veterans General Hospital din Taiwan.
Studii precedente de mică amploare au arătat deja faptul că amiodarona poate să crească riscul de anumite cancere, însă niciun studiu de mare întindere nu analizase până acum această chestiune.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Forţele IDF desfăşoară atacuri aeriene şi raiduri terestre în Beit Hanoun
-
Hackerii au compromis o extensie Chrome folosită de sute de mii de utilizatori: datele furate includ parole şi sesiuni autentificate
-
Casa Albă dezvăluie cum evită soldaţii nord-coreeni capturarea pe câmpul de luptă din Ucraina
Autorii studiului au examinat 6.418 pacienţi care luau amiodaronă, pe care i-au monitorizat, în medie, aproximativ doi ani şi jumătate.
În total, 280 de pacienţi au dezvoltat un cancer.
Pacienţii care luau doze zilnice mari de amiodaronă au prezentat un risc de cancer mai mare cu 46% în comparaţie cu ceilalţi pacienţi.
După ce au luat în calcul şi alţi factori, precum vârsta, sexul şi alte boli, cercetătorii au descoperit că pacienţii care primeau doze mari de Amiodaronă au prezentat un risc de cancer de două ori mai mare decât cei care primeau acelaşi medicament în doze mici.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia
-
astăzi, 14:06
Surse: Alegerile prezidenţiale 2025 ar putea avea loc pe 23 martie şi 6 aprilie