- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (06.01.2016, 15:32)
- Anamaria Cadis
Un meteorit mai vechi decât Sistemul Solar a lovit Pământul şi oferă posibilităţi unice de studiere a Universului - FOTO
Cercetătorii australieni au descoperit resturile unui meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani şi susţin că analizarea acestuia le oferă noi oportunităţi de cercetare a originilor Universului.
Urmărește
1384 afișări
Un meteorit, mai vechi decât Sistemul Solar, a fost recuperat după ce a lovit Pământul şi oferă posibilităţi unice de studiere a Universului - FOTO
Meteoritul, cu mult mai bătrân decât Terra, a lovit Australia în noaptea de 27 noiembrie, iar specialiştii au identificat, în Ajunul Anului Nou, în zona Kati Thanda-Lake Eyre, din sudul Australiei, roca de 42 de centimetri.
Meteoritul este prima rocă descoperită de o echipă de cercetători australieni, formată din oameni de ştiinţă de la Curtin University, Western Australian Museum şi South Australian Museum. Aceştia au realizat o reţea de 32 de camere de supraveghere distribuite pe toată suprafaţa Australiei pentru a identifica locurile în care aterizează meteoriţii.
Dr Jonathan Paxman, unul dintre cercetătorii implicaţi în proiect, a declarat că este remarcabil faptul că au reuşit să identifice bucata de meteorit. ”Oamenii noştri au lucrat non-stop pentru a strânge datele, permiţând recuperarea rapidă a ceva care ar fi fost pierdut dacă am fi ajuns acolo ceva mai târziu. Informaţiile adunate din aer s-au dovedit a fi esenţiale, mai ales că locul în care s-a produs impactul a fost deteriorat de ploaia torenţială care a început imediat după căderea meteoritului”, a explicat cercetătorul australian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Geologul Phil Bland, coordonatorul proiectului, susţine că acest meteorit este primul dintr-o serie pe care intenţionează să le recupereze pentru ca studiindu-le să ajungă să pună cap la cap istoria Universului.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria