- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (07.03.2015, 23:10)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un mormânt celtic vechi de 2.500 de ani, descoperit în Franţa - VIDEO
Mormântul, vechi de 2.500 de ani, al unui prinţ celt, bogat în artefacte greceşti şi etrusce, a fost descoperit în localitatea Lavau din regiunea franceză Champagne, iar specialiştii spun că este unul dintre cele mai mari mausolee din epoca fierului găsite până în prezent.
Urmărește
13994 afișări
Un mormânt celtic vechi de 2.500 de ani, descoperit în Franţa
Prinţul celtic, care a fost înmormântat împreună cu carul său de luptă, a trăit în secolul al cincilea î.e.n. - sfârşitul primei epoci a fierului, cunoscută pentru utilizarea pe scară largă a acestui metal, potrivit dailymail.co.uk.
În mormânt - ce include o cameră mortuară centrală de 14 metri pătraţi, care este încă sigilată - arheologii au găsit o adevărată comoară de artefacte, printre care şi un cazan din bronz, decorat cu zeităţi greceşti, folosit pentru vin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
Mausoleul se numără printre cele mai mari din acea perioadă descoperite până în prezent, spun autorii descoperirii, specialiştii de la Institutul naţional de cercetări arheologice din Franţa.
Descoperirea poate oferi noi informaţii despre comerţul practicat în epoca de fier europeană, spun specialiştii. Obiectele din fier şi ceramică descoperite în acest sit sunt dovezi ale schimburilor comerciale care aveau loc între populaţiile mediteraneene şi celţi.
La sfârşitul secolului al şaselea şi începutul secolului al cincilea î.e.n., au început să se dezvolte oraşe stat etrusce şi greceşti în zona în care în prezent se află sudul Franţei. Negustori mediteraneeni, în căutare de sclavi, metale şi alte bunuri preţioase, au deschis căi comerciale cu celţii continentali.
Situl funerar este cercetat din octombrie 2014, iar specialiştii, care au descris descoperirea drept "excepţională", cred că vor încheia săpăturile la sfârşitul lunii martie.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe