- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (17.12.2011, 08:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou gel eficient contra petelor de roşeaţă, creat de savanţii americani
Un nou tip de gel eficient contra petelor de roşeaţă a fost creat de savanţii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky, care au dorit să vină astfel în ajutorul persoanelor suferind de această afecţiune a pielii.
Urmărește
954 afișări
Un nou gel eficient contra petelor de roşeaţă, creat de savanţii americani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Noul gel conţine un medicament administrat de obicei contra glaucomului, o maladie care poate cauza orbire. Acel medicament determină constricţia vaselor sangvine, informează dailymail.co.uk..
Atunci când este administrat la nivelul ochiului, medicamentul produce o scădere a diametrului vaselor de sânge şi reduce presiunea care poate cauza probleme de vedere.
Oamenii de ştiinţă au adaptat formula acelui medicament şi au creat un gel care determină contractarea vaselor de sânge de la suprafaţa pielii, reducând astfel petele de roşeaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Aproximativ 10% dintre adulţii din Marea Britanie suferă de această afecţiune, care este întâlnită de peste două ori mai des în rândul femeilor decât în rândul bărbaţilor.
Deşi mai este cunoscută sub denumirea de "acnee a vârstei mijlocii", boala se poate declanşa şi în tinereţe, prin episoade frecvente de înroşire a pielii, experimentate în special de persoanele cu piele deschisă, predispuse genetic la această afecţiune.
Cercetătorii au sugerat în trecut că petele de roşeaţă sunt cauzate de un tip de bacterii microscopice care trăiesc la nivelul pielii şi care, de regulă, nu provoacă niciun fel de reacţii adverse.
Aceste bacterii au fost găsite în număr mare în cazul persoanelor cu pete de roşeaţă, însă nu s-a descoperit nicio dovadă a faptului că ele cauzează într-adevăr afecţiunea.
În timpul puseurilor de înroşire, capilarele sangvine se dilată cu mare rapiditate, permiţând trecerea prin piele a unei cantităţi mai mari de sânge.
Capilarele se relaxează apoi şi revin la diametrul lor normal. Însă, în timp, aceste vase rămân permanent dilatate, permiţând unor cantităţi mari de sânge să circule la suprafaţa pielii. Cei mai mulţi dintre pacienţi dezvoltă astfel puncte şi pete de roşeaţă, în special în jurul nasului.
În cele din urmă, roşeaţa conduce la ieşirea celulelor inflamatorii din vasele de sânge şi trecerea lor în straturile pielii.
Aceste celule inflamatorii migrează apoi spre suprafaţa tegumentului, cauzând pete şi puncte inestetice.
Multe persoane care suferă de această afecţiune spun că boala lor este agravată de stres, vremea rece şi consumul de condimente şi de alcool.
Tratamentele actuale contra petelor de roşeaţă constau în creme şi geluri cu antibiotic, care ţin sub control infecţiile de la suprafaţa pielii.
Terapia cu laser reuşeşte la rândul ei să determine constricţia capilarelor sangvine, însă ea trebuie să fie repetată după câteva luni.
Savanţii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky au folosit noul gel pe 122 de pacienţi, de două ori pe zi, timp de patru săptămâni.
La 12 ore după aplicare, cercetătorii au constatat o ameliorare evidentă a ţesutului tegumentar afectat de aceste pete, potrivit concluziilor studiului, publicate în British Journal of Dermatology.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe