- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (12.08.2022, 09:39)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Un nou pas important" în găsirea unui tratament pentru boala neuronilor motori. Medicamentul care poate întârzia progresia paraliziei
- Se estimează că în jur de 5.000 de persoane trăiesc cu boala neuronului motor în Marea Britanie, iar speranţa medie de viaţă după apariţia simptomelor este de aproximativ trei ani.
- MND este un grup de boli rare care distrug celulele numite neuroni motori şi îi determină pe pacienţi să îşi piardă încet funcţia muşchilor.
- Tratamentul ar putea încetini progresia paraliziei asociate cu MND.
Urmărește
616 afișări
”Un nou pas important" în găsirea unui tratament pentru boala neuronilor motori. Medicamentul care poate întârzia progresia paraliziei
Oamenii de ştiinţă au declarat că au făcut un "pas important" cu un medicament utilizat în prezent pentru tratarea prostatelor mărite şi a hipertensiunii arteriale.
Cercetările de la Universitatea din Edinburgh au arătat că medicamentul terazosin protejează împotriva morţii neuronilor motori la peşti zebră, şoareci şi modele de celule stem prin creşterea protecţiei energetice.
Împreună cu partenerii de la Universitatea Oxford, experţii au dorit să determine dacă medicamentul ar putea, de asemenea, să protejeze neuronii motori de MND.
Dr. Helena Chaytow, cercetător senior postdoctoral la Centrul Euan MacDonald al Universităţii din Edinburgh şi primul autor al studiului, a declarat: „Lucrarea noastră arată că terazosina protejează moartea celulelor neuronilor motori în mai multe modele de MND, ceea ce o face o nouă terapie potenţială interesantă. Avantajul de a lucra cu terazosina este că aceasta este deja prescrisă pentru o altă afecţiune, astfel încât ştim că este sigură pentru oameni şi ar putea trece rapid în clinică".
Profesorul Kevin Talbot, profesor de biologie a neuronului motor la Universitatea din Oxford şi co-lider al studiului, a adăugat că lucrarea "reprezintă un nou pas important în căutarea de terapii", potrivit SkyNews.
Cercetarea s-a axat pe o enzimă, o moleculă activă în celule, implicată în producţia de energie, numită PGK1.
Terazosina a întârziat progresia paraliziei
Neuronii motori au fost crescuţi într-o farfurie şi experţii au demonstrat că terazosina protejează aceste celule prin creşterea nivelului de energie.
Terazosina a protejat, de asemenea, neuronii motori într-un model de MND la şoareci, îmbunătăţind supravieţuirea şi întârziind progresia paraliziei.
Oamenii de ştiinţă cred că acest lucru ar putea încetini progresia bolii la om şi analizează posibilitatea de a lansa un studiu clinic.
Cincizeci de pacienţi au fost invitaţi de la Oxford MND Care and Research Centre să participe la un studiu de fezabilitate care va examina impactul terazosinei asupra indicatorilor cheie ai progresiei bolii.
În ultimii ani, o serie de sportivi britanici de marcă şi-au împărtăşit experienţa cu boala în ultimii ani, printre care Rob Burrow din liga de rugby, Doddie Weir din rugby şi fotbalistul Stephen Darby.
Profesorul Stephen Hawking a avut, de asemenea, această boală, dar a trăit 55 de ani după ce a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani, deşi i se mai dăduseră doi ani de viaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Citește pe alephnews.ro: China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe