Un nou produs pentru osteoporoză, lansat în România

Un nou produs pentru osteoporoză - boala care afectează aproape 12 la sută din populaţie -, care se administrează doar o dată pe an, a fost lansat, joi, în România.

Urmărește
3659 afișări
Imaginea articolului Un nou produs pentru osteoporoză, lansat în România

Un nou produs pentru osteoporoză, lansat în România

Este vorba despre produsul "Aclasta" (acid zoledronic 5 mg), al companiei Novartis Pharma România, recomnadat femeilor aflate la postmenopauză şi bărbaţilor în vârstă de peste 50 de ani, care prezintă risc ridicat de fracturi, inclusiv la pacienţii care au suferit de puţin timp o fractură de şold într-un traumatism minor.

Aclasta este un produs care face parte dintr-o nouă generaţie de bifosfonaţi şi are un mod de administrare unic, anual, sub forma de soluţie perfuzabilă.

Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, profesor doctor Horaţiu Boloşiu, a spus că "acţiunea selectivă a bifosfonaţilor la nivelul osului se bazează pe înalta afinitate pentru osul mineralizat. Administrat intravenos, acidul zoledronic este rapid distribuit către os şi se localizează preferenţial în zonele cu resorbţie osoasă. Un singur tratament administrat intravenos timp de 15 minute oferă protecţie timp de un an de zile împotriva efectelor osteoporozei", a mai spus Boloşi.

Potrivit statisticilor, mai mult de 70% dintre pacienţi preferă un tratament administrat o singură dată, comparativ cu administrarea săptămânală a comprimatelor, a adăugat medicul.

Osteoporoza poate fi considerată ca şi o "epidemie silenţioasa"

"De aceea, este necesară respectarea riguroasă a unui program de profilaxie şi tratament cu produse moderne, care să reducă cât mai mult riscul de a face osteoporoza complicată cu fracturi", a precizat medicul endocrinolog.

El a mai spus că, după vârsta de 35 de ani, pierderea de os depăşeşte depunerea. "Osteoporoza apare când nu se mai dezvoltă suficient os nou, pentru a înlocui osul resorbit în mod natural, iar structura lor se aseamănă cu a unui burete cu orificii mari. Treptat, oasele devin subţiri şi fragile şi mai predispuse la rupere (fracturare). La femei, osteoporoza este mai frecventă după instalarea menopauzei, când scad nivelurile de estrogeni (hormoni feminini), a continuat profesorul Dumitrache.

Potrivit specialiştilor, osteoporoza este numită şi "hoţul tăcut", deoarece poate "slăbi" oasele timp de ani de zile fără să fie detectată. Boala afectează peste 200 de milioane de oameni în întreaga lume. Una din trei femei de la grupa de vârstă peste 50 de ani are probleme din cauza osteoporozei, iar una din cinci persoane în vârstă de peste 50 de ani care a suferit o fractură de şold moare în acelaşi an.

Aproape 40% dintre pacienţi aflaţi la prima fractură nu mai pot merge singuri, iar 60% dintre pacienţii aflati la prima fractură necesită asistenţă cel puţin un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici