- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.01.2009, 16:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou produs pentru osteoporoză, lansat în România
Un nou produs pentru osteoporoză - boala care afectează aproape 12 la sută din populaţie -, care se administrează doar o dată pe an, a fost lansat, joi, în România.
Urmărește
3659 afișări
Un nou produs pentru osteoporoză, lansat în România
Este vorba despre produsul "Aclasta" (acid zoledronic 5 mg), al companiei Novartis Pharma România, recomnadat femeilor aflate la postmenopauză şi bărbaţilor în vârstă de peste 50 de ani, care prezintă risc ridicat de fracturi, inclusiv la pacienţii care au suferit de puţin timp o fractură de şold într-un traumatism minor.
Aclasta este un produs care face parte dintr-o nouă generaţie de bifosfonaţi şi are un mod de administrare unic, anual, sub forma de soluţie perfuzabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, profesor doctor Horaţiu Boloşiu, a spus că "acţiunea selectivă a bifosfonaţilor la nivelul osului se bazează pe înalta afinitate pentru osul mineralizat. Administrat intravenos, acidul zoledronic este rapid distribuit către os şi se localizează preferenţial în zonele cu resorbţie osoasă. Un singur tratament administrat intravenos timp de 15 minute oferă protecţie timp de un an de zile împotriva efectelor osteoporozei", a mai spus Boloşi.
Potrivit statisticilor, mai mult de 70% dintre pacienţi preferă un tratament administrat o singură dată, comparativ cu administrarea săptămânală a comprimatelor, a adăugat medicul.
Osteoporoza poate fi considerată ca şi o "epidemie silenţioasa"
"De aceea, este necesară respectarea riguroasă a unui program de profilaxie şi tratament cu produse moderne, care să reducă cât mai mult riscul de a face osteoporoza complicată cu fracturi", a precizat medicul endocrinolog.
El a mai spus că, după vârsta de 35 de ani, pierderea de os depăşeşte depunerea. "Osteoporoza apare când nu se mai dezvoltă suficient os nou, pentru a înlocui osul resorbit în mod natural, iar structura lor se aseamănă cu a unui burete cu orificii mari. Treptat, oasele devin subţiri şi fragile şi mai predispuse la rupere (fracturare). La femei, osteoporoza este mai frecventă după instalarea menopauzei, când scad nivelurile de estrogeni (hormoni feminini), a continuat profesorul Dumitrache.
Potrivit specialiştilor, osteoporoza este numită şi "hoţul tăcut", deoarece poate "slăbi" oasele timp de ani de zile fără să fie detectată. Boala afectează peste 200 de milioane de oameni în întreaga lume. Una din trei femei de la grupa de vârstă peste 50 de ani are probleme din cauza osteoporozei, iar una din cinci persoane în vârstă de peste 50 de ani care a suferit o fractură de şold moare în acelaşi an.
Aproape 40% dintre pacienţi aflaţi la prima fractură nu mai pot merge singuri, iar 60% dintre pacienţii aflati la prima fractură necesită asistenţă cel puţin un an.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe