- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (14.08.2010, 10:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou test respirator poate detecta cancerul pulmonar
Cercetătorii israelieni au pus la punct un nou test respirator ce permite diagnosticarea cancerului pulmonar prin analiza aerului expirat, înainte ca tumorile să fie vizibile pe radiografiile medicale, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Nanotechnology, relatează lematin.ma.
Urmărește
97 afișări
Un nou test respirator poate detecta cancerul pulmonar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Noul dispozitiv foloseşte nanoparticule din aur ce permit detectarea unor concentraţii infime de compuşi organici volatili, prezenţi în cantităţi mai mari la persoanele suferind de cancer.
Medicii israelieni, coordonaţi de Hossam Haick de la Institutul de Tehnologie din Israel, au declarat că dispozitivul trebuie supus mai întâi unor teste clinice desfăşurate pe scară largă. Primele teste au detectat prezenţa cancerului pulmonar cu un procent de reuşită de 86%, au precizat oamenii de ştiinţă israelieni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În zilele noastre, doar 15% din totalul cazurilor de cancer sunt descoperite înainte ca tumorile să înceapă să se răspândească în organism, detectarea lor într-un stadiu precoce crescând considerabil şansele de supravieţuire.
În cadrul acestui studiu, cercetătorii au efectuat testul respiratoriu cu ajutorul noului dispozitiv pe 56 de persoane sănătoase şi pe 40 de pacienţi suferind de cancer pulmonar.
Pentru a evita orice caz de contaminare, voluntarii au respirat în prealabil timp de cinci minute printr-un filtru care reţinea 99,99% din compuşii organici din aer.
Experţii au studiat apoi compuşii organici volatili prezenţi doar în respiraţia pacienţilor canceroşi, care puteau fi folosiţi pe post de biomarkeri pentru această afecţiune.
Treizeci şi trei de astfel de compuşi au apărut în cel puţin 83% din totalul pacienţilor canceroşi şi într-un procent mai mic la persoanele sănătoase.
Oamenii de ştiinţă au pus la punct un dispozitiv de captori chimici care folosesc nanoparticule din aur. Ei au manipulat aceşti captori chimici pentru a detecta anumiţi compuşi organici volatili consideraţi specifici pentru cancerul pulmonar, făcând astfel distincţia între respiraţia pacienţilor canceroşi şi cea a persoanelor sănătoase.
"Aceste rezultate sunt foarte promiţătoare pentru diagnosticarea rapidă, facilă şi puţin costisitoare a cancerului pulmonar", au declarat autorii studiului, considerând că noul dispozitiv va putea fi utilizat în viitor şi în cazul altor tipuri de cancer.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul pulmonar face aproximativ 1,3 milioane de victime în fiecare an pe plan mondial, reprezentând aproape 18% din totalul deceselor cauzate de cancer.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20