- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (27.06.2014, 17:45)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou test sangvin detectează riscul de apariţie a cancerului mamar cu 10 ani în avans
Un nou test sangvin care este capabil să detecteze cu 10 ani în avans riscul de apariţie a cancerului mamar a fost creat de cercetătorii de la University College London.
Urmărește
335 afișări
Un nou test sangvin detectează riscul de apariţie a cancerului mamar cu 10 ani în avans (Imagine: Shutterstock)
Oamenii de ştiinţă afirmă că noul test poate să identifice acele femei care prezintă acest risc cu până la 10 ani înainte de apariţia primelor simptome ale cancerului, informează dailymail.co.uk.
Acest interval oferă pacientelor timpul necesar pentru a lua o serie de măsuri preventive - practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice, pierderea în greutate - cu mult înainte de instalarea bolii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Graţie acestei descoperiri, femeile aflate în jurul vârstelor de 50 şi de 60 de ani ar putea face noul test în mod regulat, înainte de încheierea acestui deceniu, pentru a monitoriza nivelurile lor de risc.
Dacă speranţele oamenilor de ştiinţă se vor adeveri, atunci testul va contribui la o scădere semnificativă a numărului de femei care suferă de cancer mamar.
Testul reprezintă primul instrument care monitorizează distrugerile produse la nivelul genelor de o serie de factori de mediu, precum fumatul, dieta, consumul de alcool şi substanţele chimice.
Testele curente ce analizează riscul de cancer mamar se bazează doar pe identificarea persoanelor care prezintă un risc ridicat de degradare a ADN-ului şi funcţionează doar în 10% din cazuri.
Ele sunt totuşi utile pentru identificarea femeilor care prezintă periculoasa genă BRCA1, aşa cum este cazul actriţei Angelina Jolie, care a suportat în 2013 o mastectomie dublă preventivă.
Până acum, oamenii de ştiinţă nu deţineau nicio metodă de detectare a cancerelor mamare non-moştenite, care alcătuiesc 90% din cazuri.
Noul test ar putea fi utilizat în cadrul consultaţiilor medicale oferite cu regularitate femeilor aflate la menopauză.
Aproximativ 50.000 de femei britanice dezvoltă cancer mamar în fiecare an, iar patru cincimi dintre ele se află la menopauză.
Potrivit profesorului Martin Widschwendter, coordonatorul acestui studiu, noul test ar putea fi disponibil pentru uz clinic până în anul 2020.
Studiul a fost publicat joi în revista Genome Medicine.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe