- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (15.03.2022, 12:45)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un nou tratament împotriva malariei pentru copii a fost aprobat de Autorităţile de reglementare australiene
- Autorităţile de reglementare australiene au aprobat o combinaţie simplă de medicamente ca fiind un tratament eficient pentru o formă de malarie la copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, deschizând calea aprobărilor în alte ţări şi anunţând o nouă armă în lupta împotriva unei boli mortale.
- Medicamentul în doză unică, destinat tratării unei anumite forme de malarie, reprezintă o nouă armă în războiul împotriva acestei boli mortale.
Urmărește
139 afișări
Un nou tratament împotriva malariei pentru copii a fost aprobat de Autorităţile de reglementare australiene
Medicamentul cuprinde o singură doză de tafenochină (denumirea comercială Kozenis), administrată împreună cu tratamentul tradiţional cu clorochină. Aprobarea a fost anunţată luni de organizaţia non-profit Medicines for Malaria Venture, care a contribuit la dezvoltarea medicamentului.
Tafenochina, produsă de GlaxoSmithKline, poate vindeca un tip de malarie cauzată de Plasmodium vivax, care este cea mai frecventă în Asia de Sud şi de Sud-Est, în America de Sud şi în Cornul Africii, potrivit New York Times.
Medicamentul va fi depus pentru aprobare în nouă ţări, precum şi la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit lui George Jagoe, un vicepreşedinte executiv la Medicines for Malaria Venture.
Noua formulă pentru copii se administrează sub forma unei singure tablete mici de 50 de miligrame dispersate în apă, care este mult mai uşor de luat de către copii decât actuala cură de şapte sau 14 zile de pastile dezvoltate pentru adulţi - şi, prin urmare, este mult mai probabil să fie utilizată.
„Astăzi, avem un instrument pentru a pune capăt recidivelor necruţătoare atât pentru adulţi, cât şi pentru copii - suntem cu un pas mai aproape de a învinge această boală", a declarat David Reddy, directorul executiv al Medicines for Malaria Venture, într-o declaraţie.
Medicamentele pentru P. falciparum pot fi evaluate rapid, dar, deoarece P. vivax provoacă malarie recurentă, studiile necesită o urmărire mult mai lungă. „Ceea ce se dovedeşte cu adevărat cu astfel de tratamente pentru vivax este că, peste şase luni, nu veţi avea o recidivă", a spus dl Jagoe.
Cercetătorii au evaluat diferite doze de medicament, în funcţie de greutate, pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani care cântăreau cel puţin 22 de kilograme. Cercetătorii au recrutat 60 de copii cu malarie P. vivax din trei locaţii din Vietnam şi una din Columbia.
Toţi copiii au primit o singură doză de tafenochină şi o cură de clorochină administrată în conformitate cu orientările locale sau naţionale pentru tratamentul infecţiei active în stadiul sanguin.
Aproximativ 62% dintre copii au raportat unele efecte secundare, un procent similar cu cel observat la adulţi şi adolescenţi, au raportat cercetătorii. Niciunul dintre efectele secundare nu a fost grav, deşi tratamentul a provocat vărsături la aproximativ unul din cinci copii.
La patru luni, eficacitatea tratamentului în prevenirea recurenţei a fost de 95 la sută, similară cu eficacitatea la adulţi şi adolescenţi mai mari.
Malaria se numără printre cele mai mortale boli infecţioase. În 2019, au existat 229 de milioane de noi infecţii şi 558.000 de decese; cifrele au crescut în timpul pandemiei Covid-19, ajungând la 627.000 de decese în 2020.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe