Un oraş pierdut, vechi de 1.200 de ani, a fost DESCOPERIT de arheologi - VIDEO

Un oraş pierdut, vechi de aproximativ 1.200 de ani, a fost descoperit de către arheologi în Cambodgia, într-un loc în care se ştia doar de existenţa câtorva temple izolate.

Urmărește
5398 afișări
Imaginea articolului Un oraş pierdut, vechi de 1.200 de ani, a fost DESCOPERIT de arheologi - VIDEO

Un oraş pierdut, vechi de 1.200 de ani, a fost DESCOPERIT de arheologi

Arheologul Damien Evans, de la Universitatea din Sydney, a decscoperit oraşul cu ajutorul unei tehnologii de scanare cu laser, informează New York Daily News.

Oraşul medieval Mahendraparvata are o vechime de aproximativ 1.200 de ani şi a fost descoperit cu ajutorul Lidar, o tehnologie de scanare cu laser, în zona muntoasă Phnom Kulen din Cambodgia. Oraşul găzduieşte temple antice, canale şi statui sculptate în piatră.

Tehnologia Lidar a fost folosită cu un elicopter şi a detectat structurile din piatră în junglă.

Damien Evans a declarat că au fost indicii pentru descoperirea neobişnuită de acum câteva săptămâni: "Vedem din imagini că peisajul era complet lipsit de vegetaţie".

Arheologul are o ipoteză despre dispariţia oraşului: "O teorie pe care o luăm în considerare este că impactul sever al despăduririi şi dependenţa de folosirea apei au dus la dispariţia civilizaţiei. Poate că a devenit atât de dezvoltat încât nu a mai putut fi condus", spune Evans.

Arheologul a fost însoţit în junglă de Heng Heap, un ghid cu un singur picior şi au fost nevoiţi să treacă prin zone cu vegetaţie densă, mlaştini şi chiar prin regiuni cu mine antipersonal active.

Botanistul francez Henri Mahout a fost prima persoană din Vest care a descoperit templul Angkor în anii 1860, deşi acesta era cunoscut de către localnici şi folosit în scopuri religioase. Templul hindus este un sit UNESCO şi una dintre minunile lumii antice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici