- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (26.05.2011, 17:59)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un prădător marin străvechi a supravieţuit mai mult timp decât credeau oamenii de ştiinţă
Câteva fosile găsite în Maroc le-au permis oamenilor de ştiinţă să descopere un prădător marin străvechi, a cărui specie a supravieţuit mai mult timp decât se credea, potrivit unui studiu publicat, miercuri, care prezintă astfel într-o lumină nouă o perioadă crucială din evoluţia vieţii pe Terra.
Urmărește
1228 afișări
Un prădător marin străvechi a supravieţuit mai mult timp decât credeau oamenii de ştiinţă
Aceşti prădători, denumiţi anomalocaridide, ar fi fost cele mai mari animale de pe planetă în timpul "exploziei cambriene" - o perioadă în care biodiversitatea a crescut într-un ritm extraordinar - ce a avut loc în urmă cu 540 - 500 milioane de ani, informează AFP.
Scheletul bine conservat, descoperit în Maroc, are o lungime de un metru, în condiţiile în care fosilele de anomalocarididede descoperite până atunci aveau o lungime de cel mult 60 de centimetri.
Însă, paleontologii au fost surprinşi să constate că animalul descoperit nu a trăit în cambrian, ci într-o perioadă mai recentă, ordovician, când a avut loc o altă creştere explozivă a numărului de specii de pe Terra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Acest lucru înseamnă că anomalocarididele au supravieţuit cu 30 de milioane de ani mai mult decât credeau specialiştii, potrivit acestui studiu publicat în revista ştiinţifică Nature.
Studiul a fost coordonat de paleontologii de la Yale Peabody Museum of Natural History din Statele Unite şi de la Université de Gand din Belgia.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe