- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.04.2010, 23:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un robot fizioterapeut ajută pacienţii care au suferit atacuri cerebrale
Un robot revoluţionar este folosit cu succes în terapia de recuperare motorie a pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat recent în New England Journal of Medicine, relatează bbc.co.uk.
Urmărește
164 afișări
Un robot fizioterapeut ajută pacienţii care au suferit atacuri cerebrale
Pacienţii care l-au folosit au beneficiat de o ameliorare a gradului de motricitate a membrelor superioare, chiar dacă au folosit acest dispozitiv la câţiva ani de la producerea accidentelor cerebrale care i-au lăsat cu dizabilităţi fizice.
Cercetătorii americani de la Universitatea Brown din Rhode Island au folosit acest dispozitiv în cadrul unui program de fizioterapie a cărui durată a fost de trei luni.
Atacurile cerebrale generează dizabilităţi fizice pe termen lung, pacienţii care au suferit accidente vasculare văzându-şi limitată capacitatea de mişcare şi constatând o slăbire a motricităţii membrelor lor superioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Fizioterapia, începută imediat ce este posibil după producerea atacului cerebral, reprezintă soluţia recomandată de medici pentru a maximiza funcţiile motorii recuperate.
O persoană care a suferit un atac cerebral are nevoie de serviciile unui fizioterapeut cel puţin o oră pe zi, potrivit recomandărilor National Health Service din Marea Britanie.
O posibilă soluţie alternativă este acest dispozitiv, care îi ajută pe pacienţi să exerseze zilnic diverse mişcări ale membrelor superioare.
Robotul, denumit MIT-Manus, a fost special conceput de cercetătorii de la Universitatea Brown pentru a-i ajuta pe pacienţi să efectueze aceste mişcări.
Pacienţii stau aşezaţi în faţa unei mese, cu braţul introdus în dispozitiv şi primesc diverse comenzi prin care li se cere să îndeplinească câteva sarcini, cu ajutorul acelui braţ. Robotul detectează cele mai fine mişcări ale braţului şi îi ajută pe pacienţi, dacă este nevoie, să îndeplinească acele sarcini.
Robotul a fost descris de cercetătorii americani ca un "agent de stimulare a manevrabilităţii" braţelor.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 127 de pacienţi, care, în medie, au suferit atacuri cerebrale în urmă cu cinci ani.
Pacienţii au fost împărţiţi în trei grupuri. Primul grup a urmat timp de trei luni terapia cu ajutorul acestui robot, al doilea a beneficiat de şedinţe de fizioterapie obişnuite, iar pacienţii din al treilea grup au primit îngrijiri medicale "normale", fără a face fizioterapie.
La sfârşitul studiului, medicii americani au constatat că pacienţii din primele două grupuri şi-au îmbunătăţit considerabil calitatea vieţii şi funcţiile motorii ale braţelor, măsurate în funcţie de gradul în care au reuşit să efectueze activităţi zilnice obişnuite, precum folosirea cuţitului şi a furculiţei, deschiderea capacelor de borcane şi legarea şireturilor la pantofi.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe