- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (24.04.2010, 23:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un robot fizioterapeut ajută pacienţii care au suferit atacuri cerebrale
Un robot revoluţionar este folosit cu succes în terapia de recuperare motorie a pacienţilor care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat recent în New England Journal of Medicine, relatează bbc.co.uk.
Urmărește
164 afișări
Un robot fizioterapeut ajută pacienţii care au suferit atacuri cerebrale
Pacienţii care l-au folosit au beneficiat de o ameliorare a gradului de motricitate a membrelor superioare, chiar dacă au folosit acest dispozitiv la câţiva ani de la producerea accidentelor cerebrale care i-au lăsat cu dizabilităţi fizice.
Cercetătorii americani de la Universitatea Brown din Rhode Island au folosit acest dispozitiv în cadrul unui program de fizioterapie a cărui durată a fost de trei luni.
Atacurile cerebrale generează dizabilităţi fizice pe termen lung, pacienţii care au suferit accidente vasculare văzându-şi limitată capacitatea de mişcare şi constatând o slăbire a motricităţii membrelor lor superioare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Fizioterapia, începută imediat ce este posibil după producerea atacului cerebral, reprezintă soluţia recomandată de medici pentru a maximiza funcţiile motorii recuperate.
O persoană care a suferit un atac cerebral are nevoie de serviciile unui fizioterapeut cel puţin o oră pe zi, potrivit recomandărilor National Health Service din Marea Britanie.
O posibilă soluţie alternativă este acest dispozitiv, care îi ajută pe pacienţi să exerseze zilnic diverse mişcări ale membrelor superioare.
Robotul, denumit MIT-Manus, a fost special conceput de cercetătorii de la Universitatea Brown pentru a-i ajuta pe pacienţi să efectueze aceste mişcări.
Pacienţii stau aşezaţi în faţa unei mese, cu braţul introdus în dispozitiv şi primesc diverse comenzi prin care li se cere să îndeplinească câteva sarcini, cu ajutorul acelui braţ. Robotul detectează cele mai fine mişcări ale braţului şi îi ajută pe pacienţi, dacă este nevoie, să îndeplinească acele sarcini.
Robotul a fost descris de cercetătorii americani ca un "agent de stimulare a manevrabilităţii" braţelor.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 127 de pacienţi, care, în medie, au suferit atacuri cerebrale în urmă cu cinci ani.
Pacienţii au fost împărţiţi în trei grupuri. Primul grup a urmat timp de trei luni terapia cu ajutorul acestui robot, al doilea a beneficiat de şedinţe de fizioterapie obişnuite, iar pacienţii din al treilea grup au primit îngrijiri medicale "normale", fără a face fizioterapie.
La sfârşitul studiului, medicii americani au constatat că pacienţii din primele două grupuri şi-au îmbunătăţit considerabil calitatea vieţii şi funcţiile motorii ale braţelor, măsurate în funcţie de gradul în care au reuşit să efectueze activităţi zilnice obişnuite, precum folosirea cuţitului şi a furculiţei, deschiderea capacelor de borcane şi legarea şireturilor la pantofi.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46