Un robot umanoid, care va ţine companie astronauţilor de pe ISS, va fi construit de japonezi

Cercetătorii japonezi au anunţat, joi, că vor construi un mic robot umanoid, capabil să "vorbească", pe care intenţionează să îl trimită în spaţiu pentru a-i ţine companie astronautului nipon aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Urmărește
438 afișări
Imaginea articolului Un robot umanoid, care va ţine companie astronauţilor de pe ISS, va fi construit de japonezi

Un robot umanoid, care va ţine companie astronauţilor de pe ISS, va fi construit de japonezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cercetătorii de la Universitatea Tokyo vor fabrica, în colaborare cu departamentul de robotică al companiei Toyota, Agenţia niponă de explorare spaţială (JAXA), compania de publicitate Dentsu şi alte companii japoneze, un robot android înalt de 34 de centimetri, capabil să întreţină o conversaţie, în limba japoneză, cu astronautul nipon Koichi Wakata, începând din a doua jumătate a anului viitor.

Japonia deţine un laborator pe ISS - Kibo - în care au loc diverse experimente ştiinţifice.

Robotul, care poate să meargă, să recunoască chipurile şi să înregistreze imagini, va fi finalizat în februarie.

Potrivit imaginilor prezentate de coordonatorii acestui proiect, robotul va semăna cu un mic astronaut cu o înfăţişare futuristă, reamintind de personajul Astroboy, creat de desenatorul de benzi desenate japoneze (manga) Osamu Tezuka.

Un apel public a fost lansat pentru a găsi un nume pentru acest robot umanoid, dar şi pentru "fratele său geamăn", care va rămâne la sol.

Obiectivul proiectului este acela de a determina măsura în care un robot de companie poate să aducă sprijin moral persoanelor care trăiesc izolate pentru o perioadă mare de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici