Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Fructele de păducel, recomandate în afecţiunile cardiace

Fructele de păducel, recomandate în afecţiunile cardiace

Acestea au o acţiune calmantă, sedativă, ajută la scăderea tensiunii sangvine, stimulează miocardul şi sunt cardiotonice, susţin specialiştii.
Fructele de păducel, recomandate în afecţiunile cardiace

Statisticile Asociaţiei Române de Cardiologie arată că 40 la sută din conaţionali suferă de hipertensiune, aceasta fiind considerată cea mai frecventă boală cardiovasculară, atât la nivelul ţării, cât şi la nivel mondial. Stresul joacă un rol important în creşterea tensiunii arteriale, sunt de părere specialiştii care identifică şi metode pentru scăderea tensiunii, altele decât medicamentele.

Potrivit naturopaţilor, fructele de păducel, datorită conţinutului de flavonoide, acizi, uleiuri esenţiale şi vitaminele C şi B, scad tensiunea arterială. . În scopuri terapeutice, de la păducel se folosesc florile, frunzele şi fructele.

Citeşte mai multe despre tratarea afecţiunilor cardiace cu păducel pe www.gandul.info.