- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (19.04.2023, 07:41)
- Ana Cohut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un satelit uriaş NASA va ateriza astăzi pe Pământ după 21 de ani petrecuţi în spaţiu
Satelitul, cunoscut sub numele de Rhessi, se află în spaţiu din 2018, şi a înregistrat până acum informaţii despre Soare, dar urmează să cadă pe Pământ în următoarele ore, cu şanse „scăzute” de a lovi pe cineva.
Urmărește
2850 afișări
Sursa foto: AP
Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager, cunoscut pe scurt sub numele de Rhessi, este programat să aterizeze înapoi la suprafaţa planetei miercuri seara, după 21 de ani în spaţiu.
Punctul exact de reintrare nu a fost făcut public de către NASA sau Departamentul de Apărare al SUA, iar cea mai mare parte a satelitului de 300 kg ar trebui să ardă pe măsură ce intră în atmosfera planetei
Cu toate acestea, se aşteaptă ca o parte din el să supravieţuiască – iar riscul ca acesta să lovească pe cineva este de aproximativ unul din 2.467, potrivit experţilor NASA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Organizaţia a spus într-o declaraţie: „NASA se aşteaptă ca cea mai mare parte a navei spaţiale să ardă pe măsură ce călătoreşte prin atmosferă, dar se aşteaptă ca unele componente să supravieţuiască reintrării.”, scrie Mirror.
„Riscul de a lovi pe cineva pe pământ este scăzut, aproximativ unul din 2.467. Nava spaţială s-a lansat la bordul unei rachete Orbital Sciences Corporation Pegasus XL cu misiunea de a surprinde electronii de înaltă energie care transportă o mare parte a energiei eliberate în erupţiile solare. A realizat acest lucru cu singurul său instrument, un spectrometru de imagistică, care a înregistrat razele X şi razele gamma de la Soare. Înainte de RHESSI, nu au fost luate imagini cu raze gamma sau imagini cu raze X de înaltă energie ale erupţiilor solare.”
„Datele de la RHESSI au oferit indicii vitale despre erupţiile solare şi ejecţiile lor coronale asociate. Aceste evenimente eliberează echivalentul energetic de miliarde de megatone de TNT în atmosfera solară în câteva minute şi pot avea efecte asupra Pământului, inclusiv întreruperea sistemelor electrice. Înţelegerea lor s-a dovedit o provocare.”
„În timpul mandatului său, RHESSI a înregistrat peste 100.000 de evenimente cu raze X, permiţând oamenilor de ştiinţă să studieze particulele energetice din erupţiile solare.”
Satelitul a fost lansat în 2002 pentru a studia soarele şi a fost dezactivat în 2018 din cauza unor probleme de comunicare, iar de atunci zboară în spaţiu.
Orbita Pământului este plină de deşeuri spaţiale, estimările actuale sugerând cel puţin 30.000 de bucăţi de resturi urmărite de reţelele globale de supraveghere.
Obiecte din spaţiu cad în mod regulat pe Pământ, inclusiv o rachetă chineză de 21 de tone care a căzut pe Pământ în mai 2022.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36