- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.05.2010, 13:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un sfert dintre români, majoritatea tineri, nu mănâncă dimineaţa
Peste 40 la sută dintre români iau micul dejun în fiecare zi, iar 25 la sută, majoritatea tineri între 19 şi 24 de ani, nu fac acest lucru nici măcar o dată pe săptămână, rezultă dintr-un studiu privind obiceiurile de consum, realizat de Omnibus.
Urmărește
219 afișări
Un sfert dintre români, majoritatea tineri, nu mănâncă dimineaţa (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)
Rezultatele studiului privind obiceiurile de consum al micului dejun la români arată că doar 43 la sută dintre aceştia iau micul dejun zilnic, persoanele de peste 55 de ani sau cele cu studii superioare fiind mai conştiincioase în această privinţă.
La polul opus se află tinerii cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, iniţiatorii studiului precizând că ei reprezintă cea mai mare parte din cei 25 la sută dintre românii care iau micul dejun mai rar de o dată pe săptămână.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
"Pentru a avea o alimentaţie echilibrată zilnic, niciodată nu trebuie să renunţăm la micul dejun, deoarece acesta asigură 20 - 25 la sută din necesarul energetic recomandat. Energia furnizată la micul dejun asigură suportul necesar activităţii fizice, dar şi randamentul intelectual, mai ales în prima parte a zilei", precizează profesor doctor Gabriela Radulian, de la Institutul Naţional de Diabet "Prof. dr. N. Paulescu".
Deşi românii descriu micul dejun ideal ca având în componenţa sa lapte, fructe şi legume şi alte produse lactate şi cereale, obiceiurile lor de a mânca sunt diferite.
Astfel, trei din zece români (majoritatea bărbaţi) preferă un mic dejun "consistent", cu produse din carne, ouă şi brânză iar şase din zece (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai uşor şi variat incluzând iaurt, lapte şi cereale, sandwich-uri, ouă sau brânză.
"Doar 16 la sută dintre români (în special adolescenţi şi tineri până în 24 de ani) aleg o gustare rapidă la micul dejun, constând în produse de patiserie sărate sau dulci, cereale sau sandwich-uri", se arată în studiu.
Specialiştii atrag atenţia că un mic dejun echilibrat ar trebui să conţină produse pe bază de cereale integrale (biscuiţi, pâine, cereale, care furnizează energie), produse lactate pentru aportul de calciu, fructe pentru conţinutul de vitamine şi minerale şi suc de fructe sau ceai pentru aportul hidric.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10