- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.02.2024, 12:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un singur implant cerebral împotriva epilepsiei şi a tulburărilor obsesiv-compulsive
Povestea unei americance care beneficiază de primul implant cerebral din lume ce poate trata două afecţiuni: epilepsia şi tulburarea obsesiv-compulsivă, face ceva mai puţină vâlvă decât primul cip introdus în creierul omului, dar este la fel de interesantă.
Urmărește
287 afișări
Un singur implant cerebral împotriva epilepsiei şi a tulburărilor obsesiv-compulsive
Amber Pearson, în vârstă de 34 de ani, suferă de ambele afecţiuni, dar, datorită tehnologiei revoluţionare pe care a contribuit la crearea unui implant, poate acum să ducă o viaţă normală.
Ideea de a trimite impulsuri electrice în creier prin intermediul unor electrozi introduşi în anumite zone ale creierului şi a unui dispozitiv extern asemănător unui stimulator cardiac nu este nouă: se numeşte stimulare cerebrală profundă şi reprezintă o posibilă soluţie pentru ameliorarea simptomelor debilitante ale anumitor boli, cum ar fi epilepsia, Parkinson sau tulburarea obsesiv-compulsivă, de aproximativ 20 de ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
De regulă, însă, puţinii pacienţi care primesc un implant cerebral o fac pentru a controla doar una dintre aceste afecţiuni.
Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) este o tulburare psihologică caracterizată prin prezenţa unor gânduri fixe însoţite de anxietate (obsesii) şi comportamente repetitive (compulsii), adesea asociate cu teama de a risca sau de a se răni.
Pacienţii au un control redus asupra acestor gânduri şi a ritualurilor asociate, pe care simt că trebuie să le pună continuu în practică pentru a atenua anxietatea care le însoţeşte.
Potrivit AFP, Amber Pearson era îngrozită de ideea de a se contamina cu agenţi patogeni atunci avea acţiuni cotidiene, cum ar fi mâncatul, şi ajunsese să se spele pe mâini de atâtea ori încât acestea sângerau. În ultimii ani, compulsiile ei deveniseră atât de puternice încât îi ocupau opt sau nouă ore din zi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Tratamentul cancerului avansează, dar pacienţii şi medicii reclamă efectele secundare dure
Citește și: Ileana Badiu şi dr. Anca Sultan semnalează: „Menopauza nu este o boală!” / Peste 40% din femeile active economic din Romania sunt în perimenopauză sau menopauză
Citește și: Deliciile culinare şi riscul de Alzheimer
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36