- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.02.2024, 12:09)
Un singur implant cerebral împotriva epilepsiei şi a tulburărilor obsesiv-compulsive
Povestea unei americance care beneficiază de primul implant cerebral din lume ce poate trata două afecţiuni: epilepsia şi tulburarea obsesiv-compulsivă, face ceva mai puţină vâlvă decât primul cip introdus în creierul omului, dar este la fel de interesantă.
Urmărește
307 afișări
Un singur implant cerebral împotriva epilepsiei şi a tulburărilor obsesiv-compulsive
Amber Pearson, în vârstă de 34 de ani, suferă de ambele afecţiuni, dar, datorită tehnologiei revoluţionare pe care a contribuit la crearea unui implant, poate acum să ducă o viaţă normală.
Ideea de a trimite impulsuri electrice în creier prin intermediul unor electrozi introduşi în anumite zone ale creierului şi a unui dispozitiv extern asemănător unui stimulator cardiac nu este nouă: se numeşte stimulare cerebrală profundă şi reprezintă o posibilă soluţie pentru ameliorarea simptomelor debilitante ale anumitor boli, cum ar fi epilepsia, Parkinson sau tulburarea obsesiv-compulsivă, de aproximativ 20 de ani.
De regulă, însă, puţinii pacienţi care primesc un implant cerebral o fac pentru a controla doar una dintre aceste afecţiuni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) este o tulburare psihologică caracterizată prin prezenţa unor gânduri fixe însoţite de anxietate (obsesii) şi comportamente repetitive (compulsii), adesea asociate cu teama de a risca sau de a se răni.
Pacienţii au un control redus asupra acestor gânduri şi a ritualurilor asociate, pe care simt că trebuie să le pună continuu în practică pentru a atenua anxietatea care le însoţeşte.
Potrivit AFP, Amber Pearson era îngrozită de ideea de a se contamina cu agenţi patogeni atunci avea acţiuni cotidiene, cum ar fi mâncatul, şi ajunsese să se spele pe mâini de atâtea ori încât acestea sângerau. În ultimii ani, compulsiile ei deveniseră atât de puternice încât îi ocupau opt sau nouă ore din zi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Tratamentul cancerului avansează, dar pacienţii şi medicii reclamă efectele secundare dure
Citește și: Ileana Badiu şi dr. Anca Sultan semnalează: „Menopauza nu este o boală!” / Peste 40% din femeile active economic din Romania sunt în perimenopauză sau menopauză
Citește și: Deliciile culinare şi riscul de Alzheimer
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump