- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (14.11.2021, 10:19)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu contestă ideea că microbiomul intestinal ar fi cauza autismului
- Noua cercetare arată că sănătatea intestinală "nu este în niciun caz motivul pentru care creierul se dezvoltă diferit".
- Microbiomul este format din trilioane de microbi care trăiesc pe pielea noastră şi în intestin.
- Cercetarea, publicată în revista ştiinţifică Cell, a fost realizată de Autism CRC, Mater Research şi Universitatea din Queensland.
Urmărește
7717 afișări
Un studiu contestă ideea că microbiomul intestinal ar fi cauza autismului
Un studiu australian contestă teoria din ce în ce mai populară conform căreia sănătatea intestinelor determină autismul şi a respins utilizarea dietelor la modă şi a aşa-numitelor terapii, cum ar fi transplanturile fecale, potrivit ABC News.
Potrivit autorului principal Chloe Yap, copiii din spectrul autist sunt mai predispuşi să aibă afecţiuni intestinale, inclusiv constipaţie, diaree şi dureri abdominale. Dar ea a spus că studiul "nu a constatat că microbiomul cauzează autismul". „De fapt, a arătat aproape invers, caracteristicile autismului contribuie la diferenţele de microbiom. Mai exact, aparent, copiii autişti preferă adesea să mănânce o selecţie restrânsă de alimente, o dietă mai puţin diversificată, iar acest lucru, la rândul său, afectează microbiomul", a spus Yap.
Yap a spus că în ultimii ani au apărut "aşa-zisele terapii" care pretindeau că îi ajută pe copiii din spectrul autist, inclusiv dietele şi transferurile de microbiotă fecală, numite uneori "transpozii". Transplanturile fecale implică transferul de scaun de la un donator sănătos în tractul gastrointestinal al unui primitor.
„Cu atât de multe necunoscute despre autism şi cu acest mit generalizat despre microbiom, părinţii au cu adevărat nevoie de claritate cu privire la ceea ce funcţionează şi ceea ce nu funcţionează pentru a-şi ajuta cel mai bine copilul să se dezvolte", a declarat Yap.
Cercetarea ar putea ajuta la îndrumarea părinţilor
Andrew Whitehouse, profesor de cercetare în domeniul autismului la Institutul Telethon Kids şi director de strategie de cercetare la Autism CRC (Cooperative Research Centre), a declarat că aproximativ 2% dintre australieni se află în spectrul autist.
„Ceea ce arată acest studiu este că microbiomul în sineîn niciun caz nu este o cauză pentru care creierul se dezvoltă diferit şi pentru care copiii dezvoltă autism", a declarat profesorul Whitehouse. „Dar ceea ce ne îndeamnă, de asemenea, să facem este să ajutăm la promovarea unor diete sănătoase şi echilibrate la copii, astfel încât aceştia să primească tot aportul nutriţional pe care îl pot obţine şi care poate ajuta la promovarea dezvoltării lor".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
El a spus că atunci când un copil este diagnosticat ca făcând parte din spectrul autist, familiile sunt adesea "inundate" cu informaţii despre diferite terapii şi tratamente potenţiale.
„Este o astfel de provocare pentru familii să înţeleagă care este de fapt o cale validă de urmat şi care este pur şi simplu şarlatanism", a spus el.
„Ceea ce acest studiu face cu adevărat este să închidă una dintre aceste piste false pe care oamenii le-au promovat, astfel încât părinţii să poată ajuta la concentrarea timpului, a eforturilor şi a resurselor financiare pe cele mai bune mijloace de a ajuta la susţinerea copiilor lor”.
Anxietatea, nu autismul, este cea care îi ţine pe mulţi copii pe loc, spun cercetătorii
Cercetătorii din Queensland, care spun că anxietatea îi împiedică pe mulţi copii din spectrul autist să se dezvolte la şcoală, caută familii pentru un test de reducere a anxietăţii la preşcolari. „[Aceştia] pot oferi cu siguranţă unele sfaturi, unele terapii care pot ajuta cu adevărat la obţinerea unei diete echilibrate din punct de vedere nutriţional de care copiii lor au nevoie”.
La studiu au participat 247 de copii, inclusiv 99 diagnosticaţi cu autism. Yap a declarat că cercetătorii au colectat probe de scaun şi au analizat bacteriile conţinute în probe. Ea a spus că au colectat, de asemenea, date clinice, psihometrice, stil de viaţă, dietetice şi genetice de la participanţi "pentru o viziune integrală a ceea ce se întâmplă între autism şi microbiom".
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36