Un studiu din SUA arată un nou factor care creşte riscul de infertilitate

  • O nouă cercetare realizată în SUA arată că poluanţii atmosferici comuni poate creşte riscul de infertilitate.
  • Cercetarea a relevat faptul că poluanţii atmosferici pot fi dăunători pentru dezvoltarea ovulelor, spermatozoizilor şi embrionilor.
Urmărește
542 afișări
Imaginea articolului Un studiu din SUA arată un nou factor care creşte riscul de infertilitate

Un studiu din SUA arată un nou factor care creşte riscul de infertilitate

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.400 de bărbaţi şi femei care încercau să aibă un copil prin fertilizare in vitro. Au fost analizate ovocitele şi spermatozoizii dezvoltaţi izolat unul de celălalt şi în zone fizic diferite.

Rezultatele studiului au arătat faptul că nu doar femeile sunt afectate de poluarea aerului, ci şi bărbaţii ar putea avea de suferit în procesul de concepţie, scrie The Guardian.

„De obicei, nu ne gândim la expunerile partenerilor de sex masculin în perioada preconcepţională, dar noi şi alţii arătăm din ce în ce mai mult că expunerile masculine sunt importante, atât în ceea ce priveşte fertilitatea, cât şi, potenţial, mai târziu, în ceea ce priveşte sănătatea copiilor”, a declarat Audrey Gaskins, cercetător la Universitatea Emory şi autor principal al studiului.

Particulele sunt un poluant atmosferic comun produs de vehiculele cu motor diesel, de centralele electrice şi de alte instalaţii industriale, precum şi de fumul incendiilor de vegetaţie. În acest an, Agenţia pentru Protecţia Mediului a redus pragul la care ia măsuri pentru a reduce nivelurile, întrucât studiile au concluzionat faptul că substanţa este mai toxică decât se credea anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici