- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (26.05.2012, 08:24)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer în stadii incipiente, conceput de savanţi
Un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer şi a altor forme de demenţă în stadii incipiente, care are o durată de doar 10 minute, a fost conceput de cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.
Urmărește
5971 afișări
Un test de memorie pentru depistarea maladiei Alzheimer în stadii incipiente, conceput de savanţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Testul de memorie este disponibil începând de luni în sistemul medical de sănătate din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.
Testul are capacitatea de a face diferenţa dintre procesul de uitare, considerat normal, şi mult mai periculoasele pierderi de memorie, care pot semnala declanşarea demenţei.
Diagnosticarea în stadii timpurii le permite pacienţilor să beneficieze de tratament medicamentos atunci când au cel mai mult nevoie de el, iar acest fapt îi ajută să lucreze şi să aibă o existenţă independentă pentru mai multă vreme.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Barbara Sahakian, profesor la Universitatea Cambridge, care a contribuit la conceperea acestui test, denumit CANTABmobile Test, spune că acest program pe computer ar trebui folosit de toate persoanele în vârstă de peste 65 de ani.
Folosind un computer cu ecran tactil sau un iPad, pacienţii trebuie să efectueze şase sarcini. Într-unul dintre exerciţii, ei trebuie să memoreze locul unor obiecte şi apoi să îşi amintească poziţiile acestora, după câteva secunde.
Testul cuprinde şi întrebări care au legătură cu viaţa lor de zi cu zi, dar şi alte exerciţii create cu scopul de a identifica acei pacienţi care sunt mai degrabă deprimaţi, nu pe cale de a-şi pierde memoria.
Acest test rapid este conceput pentru a identifica pierderile de memorie care apar în fazele incipiente ale demenţei senile.
Testul afişează rezultatele instantaneu şi poate fi folosit inclusiv de infirmiere sau de alţi angajaţi din sistemul medical de sănătate, pentru a degreva agenda de lucru - care poate fi uneori extrem de încărcată - a medicilor.
Scorul unui pacient - care ţine cont de vârsta, sexul şi educaţia acestuia - reprezintă un factor determinant în decizia de a-l trimite la o clinică specializată în tulburări de memorie, unde va face teste suplimentare şi va primi tratament.
Potrivit creatorilor săi, în ciuda duratei sale extrem de scurte, noul test prezintă un grad foarte înalt de acurateţe în privinţa depistării cazurilor de Alzheimer şi produce foarte puţine "alarme false".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe