- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- TOKYO, (19.08.2014, 15:49)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un test pentru diagnosticarea rapidă a cancerului, dezvoltat în următorii 5 ani de medicii japonezi
Cercetătorii de la Centrul Oncologic Naţional din Japonia speră să pună la punct, în următorii cinci ani, un test de sânge care să permită diagnosticarea rapidă a 13 tipuri de cancer, în stadiu incipient.
Urmărește
437 afișări
Un test pentru diagnosticarea rapidă a cancerului, dezvoltat în următorii 5 ani de medicii japonezi (Imagine: Shutterstock)
Proiectul, în valoare de 57 de milioane de euro, îşi propune să dezvolte o metodă eficientă de depistare, în stadiu precoce, a cancerului la sân, stomac, esofag, plămâni, ficat, vezică biliară, pancreas, colon, ovare, prostată şi vezică urinară.
Testul ar putea fi util şi în depistarea precoce a maladiilor degenerative, precum boala Alzheimer.
Metoda de diagnosticare presupune verificarea prezenţei în sânge a moleculelor de micro-acizi ribonucleici (microARN), despre a căror prezenţă în cantităţi mari se presupune că ar semnala instalarea unei forme de cancer. Peste 2.500 de tipuri de astfel de molecule de microARN au fost identificate deja în organismul uman, iar specialişti spun că pot fi utilizate drept markeri pentru detectarea diferitelor tipuri de cancer, o metodă mult mai rapidă decât seria de teste, câteodata greoaie, folosită în prezent în diagnosticarea acestei maladii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, este reuşita Vestului decadent
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Mai multe echipe de cercetători din Europa şi Statele Unite ale Americii sunt interesate de rolul jucat de microARN în cazul diverselor tipuri de cancer, dar medicii japonezi speră să meargă mai departe cu cercetarea, care nu a reuşit, până acum să ducă la crearea unui test accesibil din punct de vedere comercial.
Programul este condus de Organizaţia niponă pentru energie şi tehnologii industriale (Nedo), care suţine programe de cercetare de mare amploare în mai multe domenii, cu participarea mai multor companii, printre care se numără Toray Industries şi Toshiba, cu mari ambiţii în domeniul medical.
Cercetarea se va baza pe datele a 65.000 de pacienţi, furnizate de Centrul Oncologic Naţional din Japonia. "Dacă vom reuşi să creăm primul test de înaltă precizie în Japonia, performanţa va duce la o creştere a speranţei de viaţă şi va contribui, totodată, la dezvoltarea industriei japoneze", a declarat Tomomitsu Hotta, preşedinte al Centrului Oncologic, potrivit agenţiei nipone Kyodo.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cancerul este una dintre cauzele principale de deces la nivel mondial. 8,2 milioane de oameni au murit din cauza unui tip de cancer în 2012. Cancerul la plămâni, stomac, ficat, colon şi sân este responsabil pentru cel mai mare număr de decese anual.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe