- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (04.12.2009, 15:54)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un tratament experimental, benefic împotriva hepatitei C
Un tratament experimental care vizează celulele hepatice s-a dovedit foarte eficient împotriva hepatitei C, în cazul cimpanzeilor, determinându-i pe oamenii de ştiinţă să afirme că au descoperit o posibilă metodă de tratare a acestei infecţii cronice şi în cazul oamenilor.
Urmărește
322 afișări
Un tratament experimental, benefic împotriva hepatitei C
Noul medicament provoacă o scădere masivă a încărcăturii virale din sângele animalelor testate, iar acest efect se menţine mai multe luni după încetarea tratamentului, au explicat autorii acestui studiu, realizat de Southwest Foundation for Biomedical Research (SFBR) din oraşul american San Antonio.
Această metodă de tratament face obiectul unui test clinic "de fază 1", pe un mic număr de voluntari cu o bună stare de sănătate, cu scopul de a evalua eficacitatea ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Urnele încep să se închidă în mai multe state, vin primele rezultate. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Este vorba de primul medicament de acest tip care va fi testat pe oameni, potrivit autorilor studiului, ce va fi publicat în Science Express, ediţia electronică a revistei americane Science.
Acest medicament, numit "SPC3649", a fost conceput de firma biofarmaceutică daneză Santaris Pharma A/S.
Medicamentul se bazează pe un acid nucleic numit "acid nucleic blocat" care captează o mică moleculă de acid ribonucleic din ficat, necesar virusului vinovat de declanşarea hepatitei C pentru a se multiplica.
Medicamentul s-a dovedit a fi o barieră eficientă în faţa virusului, a cărui rezistenţă este o problemă majoră pentru terapiile care ţintesc în mod direct acest agent patogen.
Rezultatele studiului i-au făcut pe specialişti să spere că acest nou concept de terapie ar putea fi eficient şi în cazul altor maladii, precum infecţiile provocate de virusul HIV, cancer sau diverse afecţiuni inflamatorii.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pe plan mondial, 170 de milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei C, care se transmite prin sânge şi evoluează în timp către ciroză şi cancer hepatic.
Atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în Europa, aproximativ 4% din populaţia adultă suferă de forma cronică a maladiei cauzate de acest virus.
Food and Drug Administration (FDA) - Agenţia americană pentru medicamente - a autorizat până în prezent doar două tratamente împotriva hepatitei C: interferonul - o proteină ce dopează sistemul imunitar şi Ribavirin - un medicament antiviral şi anticancer.
Însă aceste două medicamente luate împreună sunt foarte toxice şi trebuie administrate timp de 48 de săptămâni. În plus, ele sunt eficiente în mai puţin de 50% din totalul cazurilor.
Cercetătorii consideră că un cocteil din cele trei medicamente va fi necesar în viitor pentru a împiedica virusul să devină rezistent la tratament.
Însă noul medicament ar putea chiar să înlocuiască interferonul din viitoarele cocteiluri de medicamente. El nu a avut niciun efect toxic în timpul testelor efectuate pe animale şi în testul clinic din faza 1, acest detaliu fiind crucial în cazul operaţiilor de transplant de organe.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe