- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (16.10.2024, 19:48)
- Iulia Kelt
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un tratament inovator pentru o boală a creierului ar putea creşte riscul de cancer
Două studii clinice de fază 2/3 au confirmat suspiciunile legate de o terapie genică inovatoare pentru adrenoleucodistrofia cerebrală, o afecţiune neurologică rară ce afectează, în general, copiii, scrie Science Alert, care citează New England Medical Journal.
Urmărește
3099 afișări
Un tratament inovator pentru o boală a creierului ar putea creşte riscul de cancer
Deşi tratamentul a demonstrat succes în ameliorarea simptomelor, se pare că prezintă risc semnificativ de a dezvolta sindromul mielodisplastic, o afecţiune care poate cauza cancer.
În cadrul studiilor, şase din 67 de pacienţi au dezvoltat sindrom mielodisplastic, iar un alt pacient leucemie. Analiza celulelor biopsiate a relevat inserţii genetice variate care ar putea contribui la aceste afecţiuni. Adrenoleucodistrofia cerebrală este cauzată de o mutaţie a genei ABCD1 de pe cromozomul X, ceea ce duce la acumularea acizilor graşi în organism şi afectează sistemul nervos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Tottenham, cu Radu Drăguşin în primul 11, a spulberat-o pe Manchester City în deplasare
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
Tratamentul standard implică terapia cu celule stem, în care celulele sanguine compatibile sunt transplantate pentru a furniza o genă ABCD1 funcţională.
Deşi eficient, acest tratament prezintă riscuri de reacţii imune şi respingere.
În 2009, cercetătorii au dezvoltat o terapie bazată pe un virus HIV modificat pentru a insera gena ABCD1 în celulele stem sanguine, eliminând necesitatea de ţesut donator. Aceasta a fost transformată ulterior în terapia elivaldogene autotemcel, comercializată sub numele de Skysona.
Studiile clinice au arătat o rată de succes de 72% în eliminarea a şase dizabilităţi funcţionale majore în primii doi ani de tratament, comparativ cu 43% în grupul de control. Cu toate acestea, riscurile asociate cu terapia aceasta sugerează că un pacient din zece ar putea dezvolta o afecţiune canceroasă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe