- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (20.07.2009, 13:06)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Una dintre toaletele de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a defectat
Una dintre cele două toalete de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) nu mai funcţionează, începând de duminică dimineaţă, iar doi dintre astronauţii de pe ISS au început să înlocuiască piesele defecte, a anunţat NASA, care consideră, pentru moment, că problema nu este foarte gravă.
Urmărește
41 afișări
Una dintre toaletele de pe Staţia Spaţială Internaţională s-a defectat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
NASA informează că cei 13 astronauţi de pe ISS, dintre care şapte au sosit vineri, la bordul navetei spaţiale Endeavour, dispun în prezent de o altă toaletă pe Staţia Spaţială, dar şi de toaleta din naveta americană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
"Doi dintre membrii echipajului au început să înlocuiască piesele defecte. Aceste piese de schimb existau pe ISS", a explicat Kylie Clem, purtător de cuvânt al Centrului spaţial Johnson din Houston.
Kylie Clem nu a putut, însă, să precizeze în cât timp va fi reparată toaleta defectă, amplasată în modulul american Destiny. Cealaltă toaletă de pe ISS se află în modulul rusesc Zvezda de la bordul Staţiei Spaţiale.
"Ei încearcă să repare această toaletă şi sperăm că reparaţia va fi finalizată într-o zi sau două", a precizat aceeaşi sursă, care a adăugat faptul că "incidentul nu ridică probleme deosebite, cel puţin, nu pe termen scurt".
Misiunea navetei Endeavour este programată să dureze 16 zile, dintre care 11 la bordul ISS, şi are ca obiectiv instalarea ultimelor echipamente tehnice în laboratorul japonez Kibo, ale cărui două module presurizate au fost amplasate, în 2008, alături de laboratorul european Columbus.
Astronauţii vor instala o platformă permanentă de 1,9 tone în interiorul laboratorului Kibo, pe care vor fi efectuate viitoarele experimente în vid. O paletă în care vor fi instalate diverse cutii care sunt folosite la experimentele în vid va fi ataşată laboratorului Kibo şi detaşată la sfârşitul misiunii, pentru a fi readusă pe Terra, la bordul navetei Endeavour.
În afara acestor sarcini, astronauţii vor executa şi alte operaţiuni, precum schimbarea a şase baterii amplasate pe unul dintre elementele (P6) Staţiei. Misiunea prevede cinci ieşiri în spaţiu, cu o durată totală de 32,5 ore, ce vor fi îndeplinite de echipe alcătuite din câte doi astronauţi.
În afară de misiunea de asamblare şi de întreţinere tehnică, naveta Endeavour a avut ca scop şi aducerea unui nou astronaut la bordul ISS, americanul Tim Kopra urmând să îl înlocuiască pe japonezul Koichi Wakata, care va trebui să aştepte încă o lună înainte de revenirea pe Pământ.
Acesta este cel de-al 127-lea zbor al unei navete spaţiale, al 29-lea pe ISS, al 23-lea pentru Endeavour şi al treilea de la începutul lui 2009.
După misiunea Endeavour, NASA va mai avea la dispoziţie doar şapte zboruri înainte de retragerea din circulaţie a flotei sale spaţiale, eveniment prevăzut pentru septembrie 2010.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, la realizarea căruia participă 16 ţări.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe