UNIVERSUL într-o singură imagine: De la Terra la galaxia Andromeda, până la "supa primordială" - FOTO, VIDEO

Un artist a folosit hărţi logaritmice şi imagini surprinse prin satelit pentru a realiza o operă de artă remarcabilă, creaţia cuprinzând într-o singură imagine tot Universul, aşa cum este acesta cunoscut.

Urmărește
4658 afișări
Imaginea articolului UNIVERSUL într-o singură imagine: De la Terra la galaxia Andromeda, până la "supa primordială" - FOTO, VIDEO

Universul într-o singură imagine: De la Pământ la galaxia Andromeda şi supa primordială - FOTO, VIDEO

Opera lui Pablo Carlos Budassi se bazează pe hărţile logaritmice furnizate de Universitatea Princeton şi imaginile captate de telescoapele şi sateliţii NASA, relatează Daily Mail.  

De la Soarele nostru, Terra şi galaxia Andromeda până la plasma ce s-a format cu miliarde de ani în urmă la Big Bang, nimic n-a fost ignorat de artist, iar rezultatul este unul spectaculos.

În universul său circular, Carlos Budassi a surpins inelele exterioare ale Căii Lactee, centura Kuiper, Norul Oort care defineşte limita sistemului nostru solar, stele din Alpha Centauri, constelaţia Perseus şi braţul spiralat, dar şi alte galaxii. În plus, artistul a inclus şi radiaţiile rezultate după Big Bang, ca la final să închidă totul într-un inel de plasmă, aşa numita "supă primordială".

 
 
 
"Când am desenat un hexagon cosmic pentru fiul meu, ca dar de ziua lui, am avut în vedere centrul universului şi sistemul nostru solar," a declarat Carlos Budassi.
 
"În acea zi mi-a venit ideea de vedere logaritmică, iar apoi am asamblat imaginea Universului în Photoshop folosind fotografii de la NASA şi anumite filtre pe care le-am creat eu", a adăugat artistul.
 
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton au alcătuit hărţile logaritmice folosind datele furnizate de Sloan Digital Sky Survey (SDSS), pe baza informaţiilor obţinute de Apache Point Observatory, din New Mexico. Hărţile tridimensionale în detaliu cuprind peste trei milioane de obiecte astronomice, potrivit Science Alert.
 
SDSS a efectuat măsurători în zeci de milioane de galaxii stabilind poziţii tridimensionale, pe baza radiaţiilor luminoase, pentru aproximativ 500.000 de obiecte cosmice. 
 
 
Vârsta Universului - estimată la aproximativ 13,8 miliarde de ani - se potriveşte cu modelul estimat de cercetători, iar maturitatea galaxiilor observate pare la rândul său să confirme acest model. Studiile cercetătorilor, care arată că cei mai vechi fotoni au călătorit de la 45 la 47 de miliarde de ani lumină din momentul Big Bang-ului, se traduc prin faptul că Universul, aşa cum îl ştim, are aproximativ 93 de miliarde de ani-lumină ca întindere şi este în continuă expansiune.
 
 
Recent, oamenii de ştiinţă au avertizat că galaxia Andromeda se îndreaptă spre Calea Lactee, iar galaxia noastră va fi "canibalizată" . Coliziunea se va produce peste aproximativ 4-5 miliarde de ani, dar savanţii spun că este foarte puţin probabil ca Terra sau Soarele să se "ciocnească" cu planetele din galaxia Andromeda, din cauza vastităţii celor două galaxii. 
 
O nouă simulare pe computer, realizată de International Centre for Radio Astronomy Research din Australia, prezintă felul în care va arăta această coliziune cosmică. Simularea face parte dintr-un nou studiu ştiinţific, realizat pentru a demonstra felul în care galaxiile masive, precum Andromeda, au tendinţa de a creşte "hrănindu-se" cu galaxii mai mici.
 
"Toate galaxiile se nasc mici, dar ele cresc colecţionând gaze cosmice pe care le transformă foarte eficient în stele", a declarat coordonatorul studiului, Aaron Robotham, profesor la Universitatea Western Australia. "Apoi, din când în când, ele sunt canibalizate complet de galaxii mult mai mari", a mai spus acesta.
 
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici