Urechi artificiale umane, create cu ajutorul tehnologiei 3D

Medicii şi bioinginerii americani au anunţat miercuri că au fabricat urechi umane artificiale, realizate dintr-un cartilaj artificial şi care funcţionează normal, graţie unei tehnici de imprimare în trei dimensiuni (3D).

Urmărește
577 afișări
Imaginea articolului Urechi artificiale umane, create cu ajutorul tehnologiei 3D

Urechi artificiale, create cu ajutorul tehnologiei 3D

Aceste urechi ar putea fi soluţia pe care o caută chirurgia plastică pentru copiii născuţi cu o malformaţie denumită "microtie", afirmă medicul Jason Spector, directorul Laboratorului de medicină bioregeneratoare şi profesor adjunct la catedra de chirurgie estetică a Universităţii Cornell din New York, coautor al studiului.

"Persoanele care şi-au pierdut o parte sau întreaga ureche într-un accident sau în urma unui cancer ar putea şi ei să beneficieze de pe urma acestei tehnologii", a adăugat el.

Lawrence Bonassar, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea Cornell, coautor al studiului, şi echipa lui au început cu o imagine digitală în trei dimensiuni ce prezenta o ureche umană. Ei au convertit acea imagine într-o ureche adevărată, cu ajutorul unei imprimante în 3D pentru a realiza un mulaj.

Cercetătorii americani au topit un gel cu o densitate mare, conţinând celule vii, care a servit de "eşafodaj" peste care acel cartilaj a putut să se dezvolte.

În trei luni, acele urechi au generat suficient cartilaj pentru a înlocui colagenul utilizat la crearea mulajului, au precizat savanţii, al căror studiu a fost publicat în ediţia online a revistei americane PLOS ONE.

"Este nevoie de o jumătate de zi pentru a face mulajul, de circa o zi pentru a face imprimarea în 3D, de 30 de minute pentru a injecta gelul şi de 15 minute suplimentare pentru a scoate urechea din presă", a explicat Jason Spector.

Până în prezent, urechile artificiale erau fabricate din materiale precum polistiren expandat, iar chirurgii fabricau uneori urechi artificiale folosind fragmente prelevate din coastele pacientului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici