Următoarea catastrofă a aniilor 2020 ar putea veni de la Soare. Lumea afectată de pandemie, inflaţie şi război nu va face faţă "uraganului solar"

  • Anii 2020 sunt un deceniu decisiv pentru supravieţuirea civilizaţiei moderne în secolul 21. S-ar putea să ne aflăm deja în faţa Marelui Filtru după Paradoxul Fermi.
  • După pandemie, incendii de vegetaţaţie, inflaţie şi războiul ruso-ucrainean, o furtună solară ar putea întoarce omenirea în secolul XVIII.
Urmărește
2478 afișări
Imaginea articolului Următoarea catastrofă a aniilor 2020 ar putea veni de la Soare. Lumea afectată de pandemie, inflaţie şi război nu va face faţă "uraganului solar"

Hepta

În 2020, pandemia de COVID-19 care s-a declanşat în China, a provocat moartea a 6,610,513 de oameni. 635,332,826 de cazuri au fost raportate. Noul deceniu a început nefast cu incendiile din Australia, Brazilia şi California, zeci de milioane de hectare de vegetaţie fiind mistuite. 

În 2021, din cauza restricţiilor pandemice, au izbucnit criza lanţului de aprovizionare, creşterea inflaţiei, criza globală de cipuri şi criza materiilor prime, rezultând scumpiri în masă. 828 de milioane de oameni au fost afectaţi de foamete.  

În 2022, Vladimir Putin a invadat şi bombardat Ucraina, provocând o criză energetică fără precedent şi prăbuşire economică în lanţ la nivel global. 40.000 de ucraineni, 100.000 de ruşi şi aproximativ 180 de străini au fost ucişi în urma războiului.  

2023 şi 2024 vor fi ani de recesiune în UE şi SUA, de asemenea, creşte riscul ca China să invadeze Taiwanul şi să afecteze industria hardware la nivel global. 

Dar astronomii susţin că o altă catastrofă este iminentă. 

Ciclul solar 25, care a debutat în decembrie 2019, este prognozat a fi un ciclu la fel de slab ca şi ciclul 24. Maximul solar este aşteptat în iulie 2025, cu un vârf de 115 de pete solare.

Dar astronomii de la NASA avertizează că furtunile solare vor creşte în intensitate şi ar putea cauza probleme infrastructurii electrice de pe Pământ până în 2025. În 2012, o furtună solară din 2012 ar fi putut trimite civilizaţia contemporană în secolul al XVIII-lea. Furtuna solară, care s-a produs pe 23 iulie 2012, cea mai puternică din ultimii 150 de ani, a "ratat" cu puţin planeta noastră, potrivit unui comunicat al Agenţiei spaţiale americane, publicat pe site-ul acesteia, miercuri.

Kurzgesagt – In a Nutshell transmitea în 2020 că lumea nu este pregătită pentru o furtună solară de magnitudinea evenimentului Carrington din 1859.

Uraganul solar poate distruge civilizaţia modernă, milioane de pacienţi din toată lumea care sunt dependenţi de tehnologie ar putea deceda, lanţurile de supermarkete vor rămâne fără provizii alimentare, miliarde de oameni dependenţi de tehnologie nu vor mai avea acces la electricitate, căldură, gaz şi apă potabilă şi transportul global va fi perturbat.  Pagubele la nivel global ar putea fi de trilioane de dolari. 

"Va dura ani sau decenii pentru ca civilizaţia modernă să fie refăcută", transmite reportajul.  

În 2022, furtunile solare au perturbat semnalele radio şi sistemele GPS. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici