- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- HELSINKI, (26.08.2008, 18:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Utilizarea repetată a antibioticelor poate provoca apariţia cancerului
Utilizarea repetată a medicamentelor antibiotice este asociată cu un risc crescut de cancer, potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică din Finlanda, preluat de YLE News.
Urmărește
550 afișări
Utilizarea repetată a antibioticelor poate provoca apariţia cancerului
Cercetătorii institutului avertizează că rezultatele trebuie analizate cu precauţie, însă adaugă că acestea sunt cele mai puternice dovezi care vin în sprijinul asocierii dintre antibiotice şi cancer.
Acest lucru nu indică faptul că s-a dovedit existenţa unei relaţii cauză-efect, ci mai degrabă că există o asociere.
Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat peste trei milioane de dosare medicale ale unor pacienţi cărora li s-au administrat antibiotice în perioada 1995 - 1997.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
În cadrul aceluiaşi grup s-a analizat rata de cazuri de cancer înregistrată în perioada 1998 - 2004.
Studiul a scos la iveală că persoanele care au primit două până la cinci tratamente cu antibiotice au prezentat cu 25% mai multe probabilităţi de a dezvolta cancer faţă de cei care au primit doar un tratament cu acest tip de medicamente.
Persoanele cărora li s-au prescris peste şase tratamente cu antibiotice au prezentat cu 33% mai multe riscuri de a dezvolta cancer.
Acest lucru include cu 40% mai multe riscuri de cancer la prostată, cu 14% mai multe riscuri de cancer mamar, cu 80% mai multe probabilităţi de cancer pulmonar şi cu 15% mai multe riscuri de cancer intestinal.
Cercetătorii spun că există mulţi factori care pot explica asocierea dintre medicamente antibiotice şi cancer.
De exemplu, persoanele care au un stil de viaţă mai puţin sănătos prezintă mai multe probabilităţi de a dezvolta infecţii provocate de bacterii şi cancer.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe