- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.10.2022, 08:49)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vaccinurile pentru tratarea cancerului ar putea fi disponibile până în 2030
- Vaccinurile care ţintesc cancerul ar putea fi disponibile înainte de sfârşitul deceniului, potrivit echipei care a creat unul dintre cele mai de succes vaccinuri anti-Covid din pandemie.
- Uğur Şahin şi Özlem Türeci afirmă că tehnologia de vaccinare cu ARNm Covid ar putea fi reprodusă pentru a ajuta la distrugerea celulelor canceroase.
Urmărește
1359 afișări
Vaccinurile pentru tratarea cancerului ar putea fi disponibile până în 2030
Uğur Şahin şi Özlem Türeci, care au cofondat BioNTech, firma germană care a încheiat un parteneriat cu Pfizer pentru a produce un vaccin revoluţionar Covid cu ARNm, au declarat că au făcut descoperiri care le-au alimentat optimismul în ceea ce priveşte vaccinurile împotriva cancerului în următorii ani.
Profesorul Türeci a descris modul în care tehnologia ARNm care se află în centrul vaccinului Covid de la BioNTech ar putea fi reproiectată astfel încât să pregătească sistemul imunitar să atace celulele canceroase în locul coronavirusurilor invadatoare.
Întrebat când ar putea fi gata vaccinurile împotriva cancerului bazate pe ARNm, pentru a fi utilizate la pacienţi, profesorul Sahin a spus că acestea ar putea fi disponibile "înainte de 2030", potrivit The Guardian.
Un vaccin Covid cu ARNm funcţionează prin transportarea în organism a instrucţiunilor genetice pentru proteinele inofensive ale virusului Covid. Instrucţiunile sunt preluate de celule care produc proteina spike. Aceste proteine, sau antigene, sunt apoi folosite ca "afişe de căutare", indicând anticorpilor şi altor sisteme de apărare ale sistemului imunitar ce să caute şi să atace.
Aceeaşi abordare poate fi folosită pentru a determina sistemul imunitar să caute şi să distrugă celulele canceroase, a declarat Türeci, directorul medical al BioNTech. În loc să conţină un cod care să identifice viruşii, vaccinul conţine instrucţiuni genetice pentru antigene canceroase, proteine care se află pe suprafaţa celulelor tumorale.
BioNTech lucra la vaccinuri împotriva cancerului cu ARNm înainte de izbucnirea pandemiei, dar firma a trecut la producerea de vaccinuri Covid în faţa urgenţei mondiale. În prezent, firma are mai multe vaccinuri împotriva cancerului în teste clinice.
Firma germană speră să dezvolte tratamente pentru cancerul de intestin, melanom şi alte tipuri de cancer, dar urmează obstacole substanţiale. Celulele canceroase care alcătuiesc tumorile pot fi împânzite de o mare varietate de proteine diferite, ceea ce face extrem de dificilă realizarea unui vaccin care să vizeze toate celulele canceroase şi niciun ţesut sănătos.
Türeci a declarat pentru Kuenssberg că BioNTech a învăţat cum să fabrice mai repede vaccinuri cu ARNm în timpul pandemiei şi a înţeles mai bine modul în care sistemul imunitar al oamenilor răspunde la ARNm. Dezvoltarea intensă şi lansarea rapidă a injecţiei Covid a ajutat, de asemenea, autorităţile de reglementare în domeniul medicamentelor să înţeleagă cum să aprobe vaccinurile. „Acest lucru va accelera cu siguranţă şi vaccinul nostru împotriva cancerului", a adăugat ea.
Dar Türeci a rămas precaută cu privire la această lucrare. „Ca oameni de ştiinţă, suntem întotdeauna ezitanţi să spunem că vom avea un leac pentru cancer", a spus ea. „Avem o serie de descoperiri şi vom continua să lucrăm la ele".
În august, Moderna a declarat că a dat în judecată BioNTech şi partenerul său, gigantul farmaceutic american Pfizer, pentru încălcarea brevetului privind vaccinul Covid-19 al companiei.
Întrebat despre acest lucru, Sahin a spus: „Inovaţiile noastre sunt originale. Am petrecut 20 de ani de cercetare pentru a dezvolta acest tip de tratament şi, bineînţeles, vom lupta pentru proprietatea noastră intelectuală".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe