- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (16.03.2009, 15:11)
Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer
O dietă vegetariană ar putea ajuta organismul uman să se protejeze împotriva mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu britanic publicat recent în American Journal of Clinical Nutrition, informează BBC News.

Vegetarienii dezvoltă mai puţine forme de cancer
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 52.700 de persoane şi a relevat faptul că voluntarii vegetarieni au dezvoltat, per total, un număr semnificativ mai mic de forme de cancer, comparativ cu voluntarii care consumau carne. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit o rată destul de ridicată a cancerului colorectal - o maladie asociată cu consumul de carne - în rândul vegetarienilor.
Deşi medicii recomandă tuturor pacienţilor să consume cinci fructe sau legume pe zi, pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului şi a altor maladii, în prezent există foarte puţine dovezi care să demonstreze legătura directă dintre sănătate şi dieta vegetariană.
Studiul a analizat dietele voluntarilor, cu vârstele cuprinse între 20 şi 89 de ani, recrutaţi în Marea Britanie, în anii 1990. Cercetătorii au împărţit participanţii în patru categorii: "consumatori de carne", "consumator de peşte", "vegetarieni" şi "veganişti "(strict vegetarieni).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Radu Jude a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu la Berlin. Mesaj anti-extremişti al regizorului român: „Sper doar ca festivalul de anul viitor să nu se deschidă cu filmul Triumph of the Will al lui Leni Riefenstahl!”
-
Un mort şi mai mulţi răniţi după un atac cu cuţitul în estul Franţei
-
Protest anti-euro în Bulgaria. Manifestanţii au încercat să ia cu asalt clădirea unei misiuni UE
În timpul perioadei de monitorizare, s-au înregistrat mai puţine cazuri de cancer decât se aşteptau cercetătorii, probabil pentru că voluntarii aveau o stare de sănătate mai bună decât majoritatea populaţiei.
Însă o scădere semnificativă a tuturor tipurilor de cancer a fost înregistrată în grupul "consumatorilor de peşte" şi "al vegetarienilor", comparativ cu grupul "consumatorilor de carne".
Joanne Lunn, specialist nutriţionist la British Nutrition Foundation, a concluzionat că acest studiu întăreşte şi mai mult convingerea oamenilor de ştiinţă care consideră că maladiile canceroase sunt foarte complexe şi că factorii care ţin de stilul de viaţă sunt foarte importanţi în determinarea riscului unei persoane de a se îmbolnăvi de cancer.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe