Veste bună pentru persoanele cu diabet. Pastila robotică, creată pentru a administra insulina direct în intestin, ar putea înlocui injecţiile

  • O pastilă robotizată care livrează insulina direct în intestin ar putea înlocui multiplele injecţii dureroase pentru persoanele cu diabet.
  • De asemenea, aceasta poate livra antibiotice, oferind speranţa de a lupta împotriva superbacteriilor cu medicamente orale.
Urmărește
17296 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru persoanele cu diabet. Pastila robotică, creată pentru a administra insulina direct în intestin, ar putea înlocui injecţiile

Sursa foto: Twitter

Capsula, denumită RoboCap, ar putea revoluţiona terapia. Pe un model de porc, aceasta a crescut permeabilitatea pentru insulină de peste zece ori.
 
Rezultate similare au fost observate şi în cazul vancomicinei, un antibiotic care este de obicei administrat intravenos.
 
Autorul principal, Dr. Giovanni Traverso, de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, a declarat: „Peptidele şi proteinele sunt medicamente importante. Dar mediul degradant al tractului gastrointestinal şi absorbţia slabă au limitat capacitatea de a administra aceste medicamente pe cale orală".
 
Porcii au asemănări anatomice, fiziologice şi biochimice cu oamenii, ceea ce îi face ideali pentru cercetare, potrivit Independent.
 
Dr. Traverso a declarat: „Mişcările de curăţare a mucusului şi de agitare ale RoboCap sunt concepute pentru a depăşi aceste bariere şi pentru a ajuta la administrarea medicamentelor acolo unde este nevoie de ele."
 
De mărimea unei afine, dispozitivul ieftin este realizat din polimer biodegradabil şi componente din oţel inoxidabil.
 
Acesta reuşeşte să treacă prin mediul dur al stomacului, rezistând atacurilor enzimelor şi penetrând bariera de mucus a intestinului subţire şi alte obstacole.
 
În prezent, multe medicamente obişnuite, inclusiv insulina, trebuie să fie livrate prin alte mijloace.
 
Dr. Traverso a declarat: „Atunci când este ingerat, învelişul gelatinos al RoboCap se dizolvă în stomac. Mediul din intestinul subţire activează RoboCap, care vibrează şi se roteşte pentru a elimina mucusul, pentru a spori amestecul şi pentru a depune încărcătura de medicament în intestinul subţire, unde este probabil ca medicamentul să fie absorbit. Motivaţia noastră este de a uşura administrarea medicamentelor de către pacienţi, în special a medicamentelor care necesită o injecţie. Cea mai clasică este insulina, dar există multe altele".
 
Mulţi diabetici au nevoie de mai multe doze de insulină pentru a-şi gestiona zilnic afecţiunea. Metoda standard de administrare este prin injecţii cu ace mici de mai multe ori pe zi.
 
Poate fi deosebit de inconfortabil, greu de manevrat şi este mai greu decât să iei doar o pastilă. Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor raportează că 37 de milioane de americani, adică mai mult de unul din 10, suferă de diabet.
 
Este a opta cea mai frecventă cauză de deces în America, fiind responsabil pentru puţin peste 100.000 de decese în fiecare an.
 
Insulina este produsă în mod natural în pancreas, apoi călătoreşte spre ficat, unde ajută la procesarea zahărului din sânge.
 
O persoană care suferă de diabet de tip 1 nu produce suficientă insulină pentru a gestiona zahărul din sânge, dacă nu cumva chiar deloc. Toţi pacienţii au nevoie de un fel de doză pentru a gestiona afecţiunea.
 
Cei care suferă de diabet de tip 2, forma legată de obezitate, pot avea nevoie, de asemenea, de medicamente cu insulină pentru a creşte nivelul hormonului şi pentru a-şi gestiona glicemia.
 
Injecţia standard de insulină în 100 de unităţi internaţionale (iu) pe injecţie. Încercările anterioare de a dezvolta o pastilă de insulină au trebuit să aibă în jur de 500iu pentru a funcţiona corect.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici