Vezi aici care este formula matematică a zâmbetului perfect

Un celebru dentist din Marea Britanie, specializat în implanturi şi cosmetică dentară, Tariq Idris, a determinat matematic zâmbetul perfect cu ajutorul seriei numerice Fibonacci, care a jucat un rol cheie şi în romanul "Codul lui Da Vinci", de Dan Brown, potrivit express.co.uk.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care este formula matematică a zâmbetului perfect

Vezi aici care este formula matematică a zâmbetului perfect (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Doctorul Tariq Idris, din Londra, printre ai cărui clienţi se numără vedete de televiziune şi din lumea muzicii, a folosit seria numerică, alături de nanotehnologie, lasere şi software, pentru a crea zâmbetul perfect.

Dentistul a spus că ideea i-a venit uitându-se la fotografii. "Analizam fotografii ale unor clienţi care zâmbeau şi comparam proporţiile dinţilor, gingiilor şi liniei zâmbetului. Mi-am dat seama că prin folosirea seriei Fibonacci puteam găsi un model de perfecţiune", a spus Idris.

Astfel, el a continuat prin identificarea acelor părţi din zâmbet care nu corespundeau "divinei proporţii", pentru a îşi da seama cum să dea o altă formă dinţilor şi gingiilor pentru a le aduce la proporţiile corecte.

Pentru a-şi perfecţiona tehnica, doctorul a trebuit să apeleze la cele mai noi tehnologii. El a descoperit un nou sistem de îmbinare şi un chit al cărui aspect nu se deosebeşte de cel al unui dinte. Specialistul în cosmetică dentară a folosit apoi cea mai recentă tehnologie cu laser pentru a sculpta dintele şi un software pentru a determina forma potrivită pentru zâmbetul clientului.

Medicul a apreciat că, "cel puţin din Renaştere, artiştii şi arhitecţii şi-au proiectat operele aproximând proporţia divină" şi că "unii dintre cei mai mari matematicieni din toate timpurile s-au străduit să determine această proporţie şi proprietăţile ei uimitoare.

Tratamentul pentru obţinerea zâmbetului perfect nu implică perforare sau injecţii.

Seria Fibonacci a fost creată de matematicianul italian Leonardo Fibonacci, în 1202. Aceasta este o secvenţă de numere în care fiecare număr se obţine din suma precedentelor două din şir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici