- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (17.12.2010, 16:18)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vezi aici de unde vine frica
Complexul amigdalian, o zonă din creier, joacă un rol cheie în declanşarea sentimentului de frică - considerat o emoţie esenţială pentru a supravieţui -, au anunţat cercetătorii de la Universitatea Iowa (SUA).
Urmărește
175 afișări
Vezi aici de unde vine frica
Studiul a fost realizat pe un pacient special, o femeie care nu mai recunoştea senzaţia de teamă afişată pe chipurile oamenilor.
Pe parcursul ultimilor 50 de ani, doar câteva studii efectuate pe şoareci şi maimuţe au relevat faptul că amigdala are un rol central în declanşarea reacţiilor provocate de frică.
Studiul publicat, joi, în revista Current Biology, a fost efectuat pe o femeie în vârstă de 50 de ani, suferind de o maladie rară care i-a afectat complexul amigdalian. Femeia era incapabilă să recunoască senzaţia de frică de pe feţele celorlalţi oameni. Medicii americani nu au putut însă să afle dacă pacienta avea sau nu capacitatea de a resimţi ea însăşi această emoţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Descoperirea rolului central jucat de complexul amigdalian în declanşarea senzaţiei de frică ar putea deschide calea către punerea la punct a unor noi tratamente eficiente în cazul persoanelor suferind de tulburări cognitive apărute în urma unor traumatisme de natură psihologică, aşa cum este cazul militarilor aflaţi pe front, sau pentru a combate anxietatea.
Studiul a fost coordonat de Daniel Tranel, profesor de neurologie şi psihologie la Universitatea Iowa.
Sindromul stresului posttraumatic afectează peste 7,7 milioane de cetăţeni americani, potrivit datelor furnizate de Institutul naţional de sănătate mintală din SUA.
Un studiu efectuat de Rand Corporation în anul 2008 a relevat faptul că peste 300.000 de militari americani care au luptat în Irak au revenit în ţara lor suferind de acest sindrom.
Citește pe alephnews.ro: REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu intră în turul 2
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe